Καλαμάτα: Συλλήψεις νεαρών για παράνομη κατασκευή βεγγαλικών του Πάσχα

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Ασφάλειας Καλαμάτας

Τι κι αν επίκειται απαγόρευση της μετακίνησης ανήμερα το βράδυ της Ανάστασης και η σούβλα θα μείνει μέσα σε σπίτια και εξοχικά, κάποιοι αρνούνται να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τρεις άνδρες,  στην πόλη της Καλαμάτας οι οποίοι κατασκεύαζαν σαΐτες, για το παραδοσιακό έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και συνελήφθησαν (14/04) από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτική ύλης.

Οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο αποθήκες στην Καλαμάτα . Σε χώρο ιδιοκτησίας 48άχρονου κατέσχεσαν -69- αυτοσχέδιες κατασκευές (σαΐτες), -16- χρησιμοποιημένες, -43- κενές περιεχομένου και -7- έτοιμες προς χρήση, τρία μεταλλικά δοχεία με πυρίτιδα (μπαρούτι), συνολικού βάρους -30.500- γραμμαρίων και πλαστικό δοχείο, περιέχων -11- λίτρα πετρέλαιο.
Σε άλλη έρευνα στην αποθήκη των δύο  27άχρονων, κατάσχεσαν -16- αυτοσχέδιες κατασκευές (σαΐτες), έτοιμες προς χρήση, δύο δοχεία, περιέχοντα πυρίτιδα (μπαρούτι), συνολικού βάρους -12.200- γραμμαρίων και πλαστικό δοχείο με -2.900- γραμμάρια πετρέλαιο.

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Τα κατασχεθέντα υλικά θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.