Πάτρα: Στην ΔΑ Αχαΐας, κρατείται η Αλβανή Ρομά που εγκατέλειψε τα τρία κοριτσάκια της

Κρατιέται με τον πρώην σύντροφό της η Αλβανή Ρομά, που εγκατέλειψε τα τρία κοριτσάκια- από τα τέσσερα παιδιά που είχαν αποκτήσει από κοινού – και πρόκειται να μεταχθεί στον Εισαγγελέα

Στην Ασφάλεια Πάτρας, όπως εχει αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό του patrastv.gr, παραδόθηκε (20/01-14.00) η 20άχρονη Αλβανή Ρομά που γέννησε κι εγκατέλειψε στο δρόμο (16/01) δύο νήπια κι ένα βρέφος τα οποία από κοινού με τον 27άχρονο Αλβανό σύντροφό της είχαν αποκτήσει εκτος γάμου- καθώς η ίδια επέλεξε να ακολουθήσει το νέο σύντροφό της στο καταυλισμό του Ασπροπύργου Αττικής. Για την υπόθεση εχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να κρατηθεί μέχρι τη Δευτέρα (23/01) στην Ασφάλεια Πατρών, καθώς δε φέρει νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Στον Εισαγγελέα πρόκειται να μεταχθεί και ο 27άχρονος Αλβανός, ο οποίος κρατείται – επίσης- για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χωρα από την περασμένη Πέμπτη (19/01) όταν και παρουσιάστηκε οικιοθελώς και ζήτησε να αναλάβει ο ίδιος τα τρία παιδιά του. Πληροφορίες του tempo24.gr, αναφέρουν ότι βρίσκεται σε απόγνωση και ζητάει να αναλάβει την ανατροφή τους.

Τα τρία κοριτσάκια παραμένουν σε καθεστώς προστατευόμενη φύλαξη, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Η ίδια- σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ- σχεδόν ουρλιάζοντας προς τους Αστυνομικούς, επαναλάμβανε για τα τρία κοριτσάκια, «δώστε τα σε ‘Ιδρυμα, δώστε τα για υιοθεσία». Σύμφωνα -πάντα με τις ίδιες πηγές, τα τοπικά ΜΜΕ μεταφέρουν τη θέση που φέρεται να υποστηρίζει η 20άχρονη Αλβανή Ρομά- ότι δεν παράτησε τα νήπια και το βρέφος στον δρόμο, αλλά μέσα στον χώρο του Νοσοκομείου και εκείνα πιθανώς μην γνωρίζοντας που έπρεπε να πάνε βγήκαν στον δρόμο.

Εντολή για κατεπείγουσα έρευνα για τη  υπόθεση, εξέδωσε ο Άρειος Πάγος προς τον Εισαγγελέα Πατρών.

“Είμαι 35 χρόνια δικηγόρος. Δεν έχω συναντήσει άλλη τέτοια περίπτωση που να μην υπάρχει ίχνος μητρικού φίλτρου”, δήλωσε στο tempo24.gr, δικηγόρος Αθηνών, Δημήτρης Κατωπόδης. Όπως επισημαίνει, έλαβε τηλεφώνημα από γνωστό του, ο οποίος του ανέφερε την περίπτωση στην Πάτρα καθώς και ότι γνώριζε τον 27άχρονο Αλβανό και ανέλαβε την υπόθεση.

“Ο πατέρας είναι ένα πραγματικό ράκος. Όπως μου μετέφερε βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση ενώ συνέχεια έψαχνε για δουλειά”, σημειώνει ο κ. Κατωπόδης, ενώ για την 20άχρονη Αλβανή Ρομά ανέφερε? “Μου είπε ότι βρίσκεται στον Ασπρόπυργο σε έναν καταυλισμό και ότι δεν τα θέλει τα παιδιά γιατί ζει έναν μεγάλο έρωτα”.

______________

* με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ  (tempo24.gr, patrastv.gr)