ΕΛ.ΑΣ: “Δεν ανησυχούμε, δεν εφησυχάζουμε”..

Σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές Αρχές και σε συνεργασία με ομολογες Υπηρεσες χώρες, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών, βρίσκονται οι Ελληνικές Αρχές, με αφορμή το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλιά, και τη διαπίστωση ότι δύο τουλάχιστον ύποπτοι, είχαν διέλθει από την Ελλάδα, μέσω των μεταναστευτικών ροών.

ΤΖΙΧΑΝ_ΓΑΛΛΙΑΑυξημένα μέτρα επιτήρησης στόχων -κτηριακών εγκαταστάσεων και προσώπων- που βρίσκονται στην Ελλάδα, ελήφθησαν μετά την επαναξιολογηση κινδύνου απειλής επ αφορμή του πολλαπλού τυφλού τρομοκρατικού χτυπήματος στη Γαλλία (13/11).

“Ένα τέτοιο χτύπημα, δε θα μπορούσε να το προβλέψει καμία Υπηρεσία ή Αρχή. Αν όμως αλλάξει η στάση της Ευρώπης, με την Ελλάδα να καλέιται να διαχειριστεί μόνη της το μεταναστευτικό πρόβλημα, τότε θα πρέπει να επανεξετάσουμε τη στάση μας. Πάντως, μέχρι στιγμής πυρήνες “ενεργοί” ή “εν υπνώση”, δεν εχουν προσδιοριστεί από τις Αρχές στην επικράτεια.. χωρίς βεβαια κανεις να μπορεί να το διαψεύσει ή να το επιβεβαιώσει” τονίζουν κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Για τις ενέργεις των Υπηρεσιών Ασφαλείας, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργος Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλα βρίσκονται σε ευθεία επικοινωνία αναφορικά με τα ευρήματα και τα Ευρωπαϊκά πληροφοριακά αιτήματα του έχουν υποβληθεί από τις Γαλλικές Αρχές. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μεγαρο Μαξίμου προς ενημέρωση του Πρωθουπουργού, ελήφθη απόφαση για επέκταση των μέτρων ασφαλείας σε επικείμουνους στόχους.

Όπως σημειωνουν ωστόσο κύκλοι του Υπουργείου, “δεν υπάρχουν ενδείξεις κινδυνου απειλής για επικείμενο τρομοκρατικό χτυπημα στην Ελλάδα, ωσστόσο οι Αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή”.