ΜΟΔ Γυθείου: Αναβιώνει η δολοφονία των Κ.Σγούρου και Γ.Κομμάτη

Υπο αυστηρή Αστυνομική παρουσία, αναμένεται να διεξαχθεί στο Δικαστικό Μεγαρο του Γυθείου η δίκη των δύο 20άχρονων- σήμερα- κατ ομολογίαν δραστών της δολοφονίας -τον περασμένο Αυγουστο- στη Μεσσηνιακή Μάνη, του 26άχρονου Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25άχρονου Ιωάννη Κομμάτη, με αφορμή μεταξύ τους αγοραπωλησία αναβολικών στεροειδών.

Αυγουστος 2014- Δικαστηρια Καλαματας

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου (09/11), πρόκειται να αναβιώσει η δολοφονία του 26άχρονου Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25άχρονου Ιωάννη Κομμάτη (19/08 2014), με κατηγορούμενους τους 20άχρονους- σήμερα- Παναγιώτη Μήτσο και Νίκο Μοσχανδρέου, κατ ομολογίαν δράστες της διπλής δολοφονίας, οι οποίοι βρίσκοναι αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργματικού χαρακτήρα, που επισείουν ποινές δις ισόβιας κάθειρξης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του κατηγορητηριου, βάσει του οποίου από κοινού παραπέμπονται οι δύο κατηγορούμενοι, αναφέρεται ότι είχαν σχεδιάσει και οργανώσει το έγκλημα μια εβδομάδα, πριν το εκτελέσουν.

Το χρονικό της υπόθεσης

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΕΓΚΛΗΜΑ_ ΚΟΜΜΑΤΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ-αναγγελία εξαφάνισηςΓια τον Κωνσταντίνο Σγούρο και τον Γιάννη Κομμάτη, είχε δηλωθεί εξαφάνιση, το βράδυ της 19ης Αυγούστου 2014, όταν οι κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα, από φίλους και συγγενείς, παρέμεναν αναπάντητες. Νωρίτερα είχαν φύγει από παραλιακό μαγαζί της Καλαμάτας, όπου διασκέδαζαν με την παρεά τους, με τη μηχανή του Κωνσταντίνου Σγούρου, και όπως ανέφεραν “θα επέστρεφαν σύντομα”, μετά τη συνάντηση που θα είχαν, για την αγορά ενός αυτοκινήτου.
Κατά την προανάκριση, από την άρση απορρήτου, προέκυψε η τηλεφωνική συνομιλία του Κωνσταντίνου Σγούρου, σε κλήση του 19άχρονου από τον Κάμπο Μεσσηνίας, με τον οποίο επικοινώνησε και ο Γιάννης Κομμάτης, μισή ώρα αργότερα, όταν δέχετει κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από τον 19άχρονο δράστη από την Καλαμάτα, ο οποίος νωρίτερα είχε καλεσει και τον Κωνσταντίνο Σγούρο.
Δράστες και θύματα, είχαν γνωριστεί σε γυμναστήριο της Καλαμάτας, με κοινή τους ενασχόληση τη βελτίωση της σωματικής τους διάπλασης. Όπως αναφέρεται στις καταθέσεις όσων γνώριζαν τις επαφές των νεαρών, τον Απρίλιο του 2014 ο Κωνσταντίνος Σγούρος, προμήθευσε για πρώτη φορά αναβολικά στεροειδή, αντί του ποσού των €350 ξεχωριστά στους δύο 19άχρονους. Στην απολογία του ο 19άχρονος από τον Κάμπο Μεσσηνίας, ισχυρίζεται ότι είχε συμφωνήσει με τον Κωνσταντίνο Σγούρο, να τον προετοιμάσει για αγώνες body building και ζήτησε να αγοράσει ενέσιμα αναβολικά αντί του ποσού των €800, κατέθεσε τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό και περίμενε να πραλάβει τα σκευάσματα. Οπως υποστηρίζει ο 19άχρονος ωστόσο, η παραγγελία του, δεν παραδόθηκε. Με προσχημα τη διάθεση ενός κλεμμένου αυτοκινήτου, οι δύο 19άχρονοι, παραπλάνησαν τον Κωνσταντίνο Σγούρο και τον Γιάννη Κομμάτη, να τους ακολουθήσουν σε ερημικό σημείο πάνω από τα Αλτομυρά, περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης.
Ο 19άχρονος από τον Κάμπο είχε μαζί του και μια καραμπίνα η οποία ήταν δηλωμένη στα στοιχεία της μητερας του, και όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, από κοινού με τον επίσης 19άχρονο από την Καλαμάτα, οδήγησαν σε “ενέδρα θανάτου” στα θύματα, όπως είχαν προσχεδιάσει.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, αποδίδεται στον 19άχρονο από τον Κάμπο Μεσσηνίας, ότι παρέσυρε στο χωματόδρομο περπατώντας μαζί τους, τον Κωνσταντίνο Σγούρο και τον Γιάννη Κομμάτη, και στη συνέχεια ο 19άχρονος από την Καλαμάτα τους πυροβόλησε, αφού προηγουμένως γέμισε την καραμπίνα με τέσσερα φυσίγγια. Συμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 19άχρονος πυροβόλησε και πάλι τα θύματά, ενώ  έιχαν πέσει στο έδαφος.

Το δύσβατο σημείο στο οποίο εντοπίσθηκαν οι σοροί των δύο νεαρών.
Το δύσβατο σημείο στο οποίο εντοπίσθηκαν οι σοροί των δύο νεαρών.

Οι 19αχρονοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετέφεραν από κοινού με το αγροτικό όχημα που είχαν στην κατοχή τους, σε γεφύρι έξω από τον Κάμπο Μεσσηνίας και απέρριψαν τις σορούς των δύο θυμάτων, ώστε να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Την επόμενη ημέρα (19/09) τις δύο σορούς, εντοπίζει Αστυνομικος του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος βρισκόταν στο πατρικό του, στη Μεσσηνιακή Μάνη, σε άδεια απο την Υπηρεσία του. Οι σοροί, ταυτοποιούνται στα στοιχεία των δύο αγνοουμενων, Γιάννη Κομμάτη και Κωνσταντίνου Σγούρου, ενω στο σημείο της δολοφονίας εντοπίζονται φυσίγγια από το κυνηγετικό όπλο των δραστών. Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδει ο ιατροδικαστής το θάνατό τους.

Το βράδυ της επόμενης ημέρας (20/09) προσδιορίζεται ο 19άχρονος Παναγιώτης Μήτσος, ως δράτης της δολοφονίας, προσάγεται στην Ασφάλεια Καλαμάτας, ομολογεί την παρουσία του στο χώρο ενώ προσδιορίζει φυσικό αυτουργό της διπλής δολοφονίας το συνομήλικοι και φίλο του Νίκο Μοσχανδρέου, ο οποίος παραδίδεται τα ξημερώματα συνοδευομενος από το δικηγόρο της οικογένειας. Μετα τις απολογιες τους (25/08) οι δυο νεαροί κρίθηκαν προφυλακιστέοι, και οδηγήθηκαν στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, όπου κρατούνται.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport