ΜΟΔ: Αθώος ο Ηλίας Κασιδιάρης για υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους- Χειροκροτήματα από οπαδούς του

Στο Γ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας εκδικάστηκε υπόθεση με την κατηγορία της “υποκίνησης ρατσιστικού μίσους” και ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος

Οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ήταν παρών στο εδώλιο, υποδέχτηκαν την απόφαση με χειροκροτήματα και συνθήματα υπέρ του.

Αθωώθηκαν επίσης ο πρώην βουλευτής Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς επίσης ο πρώην Χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, επίσης κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση. Είχε προηγηθεί μήνυση από το “Παρατικρητήριο” του  Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος βασίστηκε σε αναρτήσεις στο επίσημο site της Χρυσή Αυγής.

«Στην επιτροπή αυτή συμμετείχε εκπρόσωπος της κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα αυτά που λέγονται για Τούρκους πράκτορες… η Επιτροπή δεοντολογίας μου είχε βάλει ποινή γιατί ήρθα σε αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές και όχι με τον συγκεκριμένο μειονοτικό βουλευτή. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του, ο Ηλίας Κασιδιάρης . Από την πλευρά του Παναγιώτης Ηλιόπουλος στην απολογία του, σημείωσε ότι, δεν ήταν παρών στη συγκεκριμένη επιτροπή, ενώ την ίδια υπερασπιστική θέση είχε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε.

Στην πρότασή της η Εισαγγελέα δέχθηκε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, και ανέφερε, «Οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δεν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή και προτείνω την απαλλαγή τους», ενώ συμπλήρωσε, «Δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση αλλά ακόμη κι αν είχε ειπωθεί δεν εμπίπτει στο ρατσιστικό λόγο. Δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία. Την απαλλαγή και του Ηλία Κασιδιάρη».