Λαγονήσι: Τέσσερις έφηβοι στην παρέα έκαναν graffiti και είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες

Η παρέα των τεσσάρων εφήβων είχαν προσεγγίσει εξωτερικά εγκαταλελειμμένη οικία, και ενεργούσαν graffiti, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες

Οι τέσσερις έφηβοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά με κουκούλες και χειρουργικές μάσκες στα πρόσωπά τους, είχαν εφοδιαστεί με σπρέι και  ενεργούσαν graffiti, στον τοίχο της εγκαταλελειμμένης οικίας, σε περιοχή που μόλις ένα σπίτι είναι κατοικήσιμο, στο οποίο διαμένει γυναίκα με τα παιδιά της.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή του Τμήματος Καλυβίων δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης ενώ δεν έχει προσδιοριστεί το κίνητρο του πυροβολισμού στην παρέα των εφήβων. Κατά την αυτοψία στο χώρο, το κλιμάκιο της ΔΕΕ περισυνέλεξε από το σημείο έναν κάλυκα ενώ εξετάζεται βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να προκύψουν τα στοιχεία του μαύρου Suzuki τζιπ .

Από τις καταθέσεις των εφήβων φέρεται ο οδηγός του οχήματος ο οποίος όπως περιέγραψαν μιλούσε- πιθανόν ρώσικα ή σέρβικα – ηλικίας μεταξύ 30- 50ετων, φέρεται να επιχείρησε να επιβιβάσει τον τραυματία έφηβο στο όχημά του. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 16χρονος, διαπιστώθηκε ότι το τραύμα στο μηρό ήταν διαμπερές, ενώ η βολίδα δεν έπληξε στη μηριαία αρτηρία, και θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος για τη ζωή του.

«Τα παιδιά είδαν το πιστόλι, αφού είχε πυροβολήσει»

Η θεία του συνομήλικου φίλου του 16χρονου τραυματία,  μετέφερε όσα οι ανήλικοι περιέγραψαν, «Τα παιδιά είδαν το πιστόλι, αφού είχε πυροβολήσει. Αφού γύρισαν πίσω, είχε ήδη πυροβολήσει και τα πυροβόλησε πισώπλατα. Τα παιδιά είναι και οι δύο αθλητές, 15 μισό, δεν είναι παιδιά ούτε που βγαίνουν, ούτε που έχουν περίεργες παρέες», εξήγησε η ίδια.

Σύμφωνα με την ίδια, η έφηβη παρέα επέστρεφε στα σπίτια τους, «Περίπου στα πέντε μέτρα αφού είχαν περάσει ένα τζιπάκι, ξαφνικά άκουσαν την πόρτα του οδηγού να ανοίγει και να κλείνει με δύναμη. Γυρνούν πίσω τα κεφάλια τους και βλέπουν έναν άνδρα, ο οποίος τους μίλησε σε ξένη γλώσσα και τους μίλησε αφού τους πυροβόλησε», σημείωσε η θεία του ενός 16χρονου.

Ο 16χρονος δεν άκουσε τον πυροβολισμό

Η θεία του 16χρονου υποστηρίζει ότι οι έφηβοι, «Έπεσαν στα πόδια του και του είπαν κύριε μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά», ενώ ο άνδρας με φωνές επιχείρησε να επιβιβάσει τον τραυματία έφηβο στο αυτοκίνητο ενώ τον τραβούσε από το μπράτσο.

«Τα παιδιά έκλαιγαν και μάλλον σαν να τα παράτησε ο κύριος, πήγαν και τον έσπρωξαν κάπως και άρχισαν να τρέχουν, πέφτοντας σε κάτι θάμνους», ενώ επεσήμανε ότι δεν είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ των παιδιών και του άνδρα.

«Τα παιδιά γυρνούσαν από βόλτα»

Φίλος της οικογένειας του 16χρονου ο οποίος δεν τραυματίστηκε, ανέφερε ότι «Τα παιδιά γυρνούσαν από βόλτα. Από ένα αυτοκίνητο που μου είπε ότι είχε μαύρα φιμέ τζάμια βγήκε ένας άνθρωπος αλλοδαπός, μιλώντας ξένη γλώσσα. Ο τόνος της φωνής του ήταν σαν να τους βρίζει και στα πέντε μέτρα σημάδεψε στο πόδι και χτύπησε το ένα παιδί. Έτσι ξαφνικά (..) Είναι συντετριμμένο (σ.σ. το 16χρονο παιδί), έχει πάθει σοκ. Είναι στο νοσοκομείο να δει τον φίλο του. Το άλλο το παιδί γλίτωσε τα χειρότερα», συμπλήρωσε ο φίλος της οικογένειας του νεαρού.

Μετά το ένοπλο αιματηρό επεισόδιο και την ενημέρωση από το Ασκληπιείο Βούλας όπου μεταφέρθηκε με διαμπερές τραύμα ο έφηβος, από τις περιπολίες στον τομέα της Νοτιοανατολικης Αττικής τέσσερα άτομα προσήχθησαν από τις Αρχές, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.