Ρέθυμνο: Πριν 10 ημέρες είχε λάβει αποφυλακιστήριο ο 26χρονος κτηνοτρόφος δράστης τραυματισμού αστυνομικού με μαχαίρι σε επεισόδιο που προκάλεσε

Είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών και είχε λάβει αποφυλακιστήριο πριν δέκα ημέρες ο κτηνοτρόφος τον οποίο τραυμάτισε ο αστυνομικός, στο επεισόδιο που προκάλεσε στο νυχτερινό μαγαζί στο Ρέθυμνο

«Αν δεν έριχνα με το όπλο μου, θα με μαχαίρωνε και πάλι», κατέθεσε στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμου ο αστυνομικός ο οποίος ενεπλάκη στο επεισόδιο με τραυματισμό 26χρονου κτηνοτρόφου από το Μυλοπόταμο, σε σοβαρό επεισόδιο που προκάλεσε σε συμπλοκή έξω από το νυχτερινό μαγαζί που λειτουργεί ο πατέρας του ενστόλου, στο Ρέθυμνο.

Κατά τον έλεγχο στα στοιχεία του, σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr διακριβώθηκε ότι ο 26χρονος είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών, και προ 10ημέρου είχε λάβει υφ’ όρων απόλυση από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης. Ήταν ο δράστης επίθεσης με μαχαίρι, και τραυματισμού του 32χρονου αστυνομικού, ο οποίος για να προστατευτεί, αναγκάστηκε να τον πυροβολήσει με το υπηρεσιακό του όπλο, καθώς ο δράστης βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και είχε απειλητικές διαθέσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, τα ξημερώματα της Κυριακής (30/01-04.10) η παρέα των τριών αδελφών από την περιοχή του Μυλοποτάμου, πήγε στο μπαρ και καθώς ήταν μεθυσμένοι τους απαγόρευσαν την είσοδο στο μαγαζί. Ο 26χρονος κτηνοτρόφος, απείλησε τον πορτιέρη της επιχείρησης, και όπως προκύπτει από καταθέσεις, έβγαλε μαχαίρι το οποίο έφερε στην κατοχή του.

Στο μαγαζί βρισκόταν ο αστυνομικός,  γιος του επιχειρηματία, και παρενέβη για να ηρεμήσει τα πνεύματα και να αποκαταστήσει την τάξη. Ωστόσο, ο 26χρονος κτηνοτρόφος επιτέθηκε με το μαχαίρι στον 32χρονο αστυνομικό τραυματίζοντάς τον στο χέρι.

Τα αδέλφια του κτηνοτρόφου επιτέθηκαν στον αστυνομικό τον οποίο έριξαν στο έδαφος, και στη πάλη που ακολούθησε, όταν αντιλήφθηκε την εφόρμηση του 26χρονου ο οποίος είχε ανακτήσει το μαχαίρι που κατείχε. Το επεισόδιο έξω από το νυχτερινό μαγαζί και τον πυροβολισμό του τραυματία, έχουν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα αυτόπτες μάρτυρες θαμώνες και διερχόμενοι .

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τους δύο τραυματίες για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο αστυνομικός υποβλήθηκε και σε αξονική καθώς είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι. Οι δύο τραυματίες εφόσον δεν προκύψουν σοβαρά ευρήματα κατά την ιατρική αξιολόγηση , αναμένεται το πρωί της Δευτέρας (30/01) να λάβουν εξιτήρια και πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Τα τρία αδέλφια από τον Μυλοπόταμο συνελήφθησαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν μαχαίρια, καθώς επίσης ο 32χρονος αστυνομικός.  Από την Υπηρεσία του Αστυνομικού- όπως προβλέπεται σε ένοπλη εμπλοκή για τους ενστόλους-  διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προς διερεύνηση των συνθηκών χρήσης του όπλου του, και και διαπιστωθεί αν προκύπτει υπέρβαση των ορίων της άμυνας.