Αχαρνών: Φωτιά σε οίκημα με φιάλες υγραερίου- Απεγκλωβισμοί κι ένας τραυματίας στο Νοσοκομείο

Τρόμο και πανικό εχουν προκαλέσει οι επαναλαμβανόμενες εκρήξεις ενώ μαίνεται η φωτιά, που προκάλεσε έναν τραυματία μετά τους απεγκλωβισμούς

 (02/09-18.40) Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ισόγειο κατάστημα με φιάλες υγραερίου στην οδό Αχαρνών στην Αθήνα.

Υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε (02/09-16.00) φωτιά και σημειώθηκε έκρηξη σε επιχείρηση πώλησης φιαλών υγραερίου και προπανίου, επί της Αχαρνών 210, στο κέντρο της Αθήνας. Απο την έκρηξη ενας εργαζόμενος τραυματίστηκε καθώς βρισκόταν μέσα στο κατάστημα. Η φωτιά μεταδόθηκε ακαριαία από τις τέντες, στο παρακείμενο πενταώροφο  κτίριο.

Η ανταπόκριση πληρωμάτων της ΕΛΑΣ και του ΠΣ ήταν άμεση και η περιοχή αποκλείστηκε.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση απο το Πυροσβεστικό Σώμα, πληρώματα διασωστών προχώρησαν στον απεγκλωβισμό τριών ατόμων. Όλη η επιχειρησιακή ανταπόκριση των πληρωμάτων της Πυροσβεστικής ήταν εξαιρετικά δυσχερής λογω της σύστασης των υλικών που υπάρχουν στο κατάστημα και προκαλούσαν συνεχείς εκρήξεις.

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, ενώ συνδρομή παρείχαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΣΦΑ.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το ανακριτικό γραφείο του Πυροσβεστικού Σώματος.