“Terminal”.. τα Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας- Μολις ενα Τμήματα Ασφαλείας λειτουργεί τις νυχτερινές ώρες λόγω έλλειψης προσωπικού

Απίστευτο κι όμως αστυνομικό! Κρατούμενος της Ασφάλειας περιμένει την κλούβα για μεταγωγή σε κρατητήριο, ο άνδρας που είναι ξαπλωμένος στις καρέκλες αναμονής σε ημιυπαίθριο χώρο

Ο κρατούμενος  του τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως, εχει τεθεί υπό την επιτήρηση του Αξιωματικού Υπηρεσίας μέχρι κλούβα να τον παραλάβει για να τον μεταφέρει στο ενα απο τα δυο κρατητήρια που λειτουργουν στον τομέα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

Δεν είναι η πρώτη φορά οπως παραθέτουν στο NantiaReport.gr που σε αστυνομικο τμήμα της Αθήνας εμφανίζεται αυτή η εικόνα κρατουμένων καθώς τα κρατητήρια δε λειτουργούν, λόγω ελλείψεων προσωπικού, και υγειονομικού πρωτοκόλλου οι ημιυπαίθριοι και τα μπαλκόνια των Υπηρεσιών γίνονται “AirBnB” κρατητήρια!

Σύμφωνα με τις διατάξεις οι κρατούμενοι της Ασφάλειας οδηγούνται στα κρατητήρια των συστεγαζομενων Αστυνομικών Τμημάτων μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας για την υπόθεση που τους αφορά. Ωστόσο οι εξαιρετικά αυξημένες ελλείψεις ένστολους προσωπικού δεν επιτρέπει διάθεση σκοπου κρατητήριων με την κεντρική διοίκηση να έχει δώσει “σιωπηρή συγκατάθεση” και τα ΤΑ της Υποδιεύθυνσης Αθηνών παραδίδουν σε φύλαξη τους κρατούμενους τους στα δύο(!) Τμήματα που λειτουργούν κρατητήρια σε όλη την Αθήνα.

Στο ΑΤ Κολωνού μεταφέρονται άνδρες κρατούμενοι ενω στο ΑΤ Νέας Σμύρνης οι γυναίκες. Αυτό συνεπάγεται ότι κρατούμενοι και ένστολοι των αστυνομικών τμημάτων μπορεί να περιμένουν έως και έξι ώρες για παραλαβή κρατουμένων σε προγραμματισμένο δομολογιο με κλούβα.

Πλέον κανένα Τμήματα Ασφαλείας στην Αθήνα δε λειτουργεί το βράδυ. Στις Υπηρεσίες παραμένει ένας σκοπός και ο νυχτερινός επόπτης Διευθυντής,  ο οποίος σε σοβαρό περαστικό μεταβαίνει στο σημείο ως επικεφαλής σκηνής μέχρι την άφιξη των αρμοδίων και ανωτέρων του. Ενδεικτικό της κατάστασης για να λειτουργουν πρωι απόγευμα το ΑΤ Ακροπόλεως με τομέα ευθύνης το τουριστικό τρίγωνο Ακρόπολη Μοναστηράκι Θησείο, ως ενισχυτική διατίθενται αστυνομικοί από το το ΤΑ Καλλιθέας και ΤΑ Νέας Σμύρνης ενω για τη λειτουργία του ΤΑ Κυψέλης οπου στεγάζεται και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών σε ενισχυτική διατίθενται αστυνομικοι απο το ΤΑ Ζωγράφου και το ΤΑ Εξαρχείων σε καθημερινή βάση. Ωστόσο από τη Δευτέρα (04/07) καθώς λόγω αδειών του προσωπικού, και το ΤΑ Κυψέλης λειτουργεί μόνο πρωινές ώρες.

Ενδεικτικό των ελλείψεων προσωπικού σε κεντρικές αστυνομικές υπηρεσίες το ΑΤ Ομόνοιας, με οργανικές πλέων των 100 Αστυνομικών σήμερα διαθέτει 24αστυνομικους ενω οι 15 ΟΠΠΙ (Πανεπιστημιακη αστυνομία) οι οποίοι εχουν διατεθεί ως ενισχυτικη, είναι αοπλοι δεν έχουν αστυνομική εκπαίδευση και βρίσκονται σε αναμονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι Νομοπαρασκευαστικες διαδικασίες για την διάθεση τους στα Πανεπιστημιακα Ιδρύματα.