ΜΟΔ Αθηνών: Συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία με κατηγορούμενο τον πρώην προπονητή Ιστιοπλοΐας- Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη

Η δίκη με κατηγορούμενο τον προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος καταγγέλλεται για βιασμό ανήλικης αθλήτριας του, συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

Η κατάθεση της -σήμερα- 21χρονης γυναίκες, συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών στο ΜΟΔ Αθηνών για το βιασμό που έχει καταγγείλει απο τον προπονητή της Ιστιοπλοΐας σε όμιλο του Ωρωπού σε ηλικία 12 ετών.

Η Έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα της Κλειούς Παπαπαντολέων, νομικού συμπαραστάτη της 21χρονης, να περιοριστεί η δημοσιότητα στην κατάθεση της εντολέως της ώστε να προστατευθεί η ψυχική της υγεία.
Ο κατηγορούμενος αρνείται το κατηγορητηριο του βιασμού κλαίγοντας, ενώ στην αίθουσα είχαν παρουσία, οι γονείς του, εμφανώς αναστατωμένοι. Ο πρώην προπονητής υποστηρίζει ότι με την ανήλικη είχαν σχέση και συζητούσαν ακόμη και για γάμο. Υποστηρίζει ότι η ολοκλήρωση της σχέσης τους έγινε κοινή συναίνεση όταν ήταν ήδη 14 ετών – και όχι 12 βάσει της κατηγορίας που του αποδίδεται – και δεν συνιστά βιασμό.

«Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμενου, Θεόδωρος Μαντάς.

Η υπεράσπιση επικαλέστηκε δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος απέδιδε σε συναίνεση της παθούσας στον βιασμό, παραθέτοντας ότι «Δεν νοείται συναίνεση σε βιασμό. Δεν έχουμε τέτοιον ισχυρισμό. Ο ανήλικος, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς του, δεν έχει τη βούληση να συναινέσει. Έχουμε ανήλικο, τελείωσε η ιστορία».

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε» περιέγραψε σε συνέντευξη της, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη η 21χρονη αθλήτρια, περιγράφοντας τον βιασμό της από τον προπονητή της, όταν εκείνη ήταν ακόμη σε τρυφερή ηλικία.

Η 21χρονη δεν είχε καταγγείλει το βιασμό, με την αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, στη διάρκεια της κατάθεσης της στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας που διενεργήθηκε μετά απο καταγγελίες της.

«Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής» φέρεται να είχε περιγράψει η- σήμερα- 21χρονη πρώην αθλήτρια.