Σκιάθος: Εκνευρίστηκε καθώς δεν είχε δυνατότητα ανάληψης από ΑΤΜ και έσπασε την οθόνη

Ποινή φυλάκισης με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε Σκιαθίτη, ο οποίος καταδικάστηκε για φθορά ξένης ιδιοκτησίας αντικειμένου που χρησιμεύει σε δημόσιο χώρο, όταν έσπασε ΑΤΜ καθώς δυσκολευόταν να προχωρήσει σε ανάληψη χρημάτων

Τον Ιανουάριο (2020) ο -σήμερα – 29χρονος, προκάλεσε φθορές με τα χέρια του στο Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) τράπεζας στη Σκιάθο , όταν δυσκολεύτηκε να πραγματοποιήσει σε ανάληψη χρημάτων. Η υπόθεση του εκδικάστηκε (04/05) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και επέβαλλε στον κατηγορούμενο – χωρίς ελαφρυντικό – ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και δικαίωμα έφεση, καθώς κρίθηκε ένοχος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας αντικειμένου που χρησιμεύει σε δημόσιο χώρο.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία κι εκπροσωπήθηκε από το νομικό του συμπαραστάτη. Η σύζυγος του αδερφού του κατέθεσαν σε υπεράσπισή του, ότι δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Όπως αναφέρθηκε κατά την εξέλιξη της δίκης, το ΑΤΜ ήταν παλαιάς τεχνολογίας και παρουσίαζε προβλήματα με τους πολίτες να διαμαρτύρονται καθώς δεν μπορούσαν να προχωρήσουν είτε σε ανάληψη, είτε σε κατάθεση χρημάτων. Ο 29χρονος είχε μεταβεί στο ΑΤΜ τις δύο προηγούμενες ημέρες, χωρίς να καταφέρει να εξυπηρετηθεί. Την ημέρα που πήγε για τρίτη φορά, εκνευρισμένος, με τα χέρια του, προκάλεσε φθορά στην οθόνη του ΑΤΜ.

Ως μάρτυρας, παρέστη υπάλληλος της Τράπεζας, ο οποίος επεσήμανε ότι αυτή τη κίνηση του 29χρονου προκάλεσε βλάβη στο μηχάνημα και οι πολίτες δε μπορούσαν να εξυπηρετηθούν, μέχρι να αντικατασταθεί η οθόνη του ΑΤΜ.