Αθήνα: Ολοκληρώθηκε χωρίς εντάσεις η πορεία- Επεισόδια περιορισμένα στην Πλατεία Εξαρχείων

Υπό αυστηρά αστυνομικά Μέτρα Τάξης, χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε η πορεία με αφορμή τα 13χρόνια από τα γεγονότα το Δεκέμβρη του 2008, και τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Μερικές εκατοντάδες νεαρών κατέβηκαν στην πλατεία των Εξαρχείων, ενώ περιμετρικά είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έβαλαν φωτιά σε κάδους, και προκάλεσαν μικρής έκτασης εντάσεις.

Οι ομαδες συλλήψεων έχουμε πραγματοποιηθσει τέσσερις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκ των συλληφθέντων εντοπίσθηκε να κατέχει φωτοβολίδα, ο έτερος στην κατοχή του κατασχέθηκε σπρέι επίσης συνελήφθη νεαρός καθώς έφερε στην κατοχή του σφυρι, ενώ μια σύλληψη σχετίζεται με τα επεισόδια καθώς πετούσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με έναν ένστολο διμοιρίας τραυματια.

Οι διμοιρίες, με χρήση χημικών, μπήκαν στην πλατεία Εξαρχείων, διαλύοντας τη συγκέντρωση των νεαρων με την ένταση να παραμένει. Στην περιοχή παραμένουν περίπου 30 άτομα σε μικρές  ομάδες.

Η πορεία φορέων και συλλογικοτήτων στην Αθήνα ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 (06/12) από τα Προπύλαια, πέρασε μπροστά από τη Βουλή και κατέληξε περίπου στις 20:00 (06/12) στην αφετηρία .

Πέντε συλλήψεις και 35 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Σε τριάντα πέντε προσαγωγές και πέντε συλλήψεις προχώρησαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.