Ευελπίδων: Ελευθεροι και οι 91 συλληφθέντες απο την κατάληψη της Πρυτανείας στο ΕΜΠ και την Πολυτεχνειούπολη

Με εντολή εισαγγελέα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και απο τα δύο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Πολυτεχνείου, και τους βεβαιώθηκαν πρόστιμα €300 ευρώ

Τη δικογραφία της Κρατικής Ασφάλειας θα εξετάσει ο Εισαγγελέας, θα αποφανθεί για τις διώξεις και θα προσδιορίσει τακτική δικάσιμο για τους 91αν συλληφθέντες (13/11-15.30) στο Μετσοβειο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι ενώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο €300 ευρώ, για παράβαση του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας στο πλαίσιο της υγειονομικής προστασίας.

Σε βάρος των 66 συλληφθέντων στο Πολυτεχνείο, από την Κρατική Ασφάλεια, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και ψευδή κατάθεση καθως αρνήθηκαν τη δακτυλοσκλόπηση .

Ενω για τους 25 συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου,  η δικογραφία της Κρατικής Ασφάλειας σε βάρος τους, περιλαμβάνει κατηγορίες για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, εμπρησμό και προσβολή συμβόλων για εμπρησμό σε σημαία, φθορά ξένης περιουσίας στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, και ψευδή κατάθεση καθώς επίσης αρνήθηκαν τη δακτυλοσκλόπηση .