ΓΑΔΑ: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αναφορές για “απόπειρα αρπαγής μαθήτριας”.

Καταγγελία η οποια αναρτήθηκε στο FB, από μέλος συλλόγου κηδεμόνων Σχολικής κοινότητας σε περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής, για “απόπειρα αρπαγής μαθήτριας” προκάλεσε ανησυχία και αναπαρήχθη σε ιστολογια και ιστότοπους. Ανακοίνωση διάψευσης εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όπως ανακοινώνεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, “δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα σχετικά με απαγωγές παιδιών στα νότια προάστια της Αττικής”.
Η επίμαχη ανάρτηση κοινοποιήθηκε (17/03)στη σελίδα της ομάδας γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου της Νοτιοανατολικής Αττικής στο facebook, απο μέλος του συλλόγου.
Η ανάρτηση αναφέρει: “Προσοχή όλοι οι γονείς στα παιδιά. Χθες το πρωί στην περιοχή (…) προσπάθησαν να αρπάξουν μαθήτρια την ώρα που πήγαινε στο σχολείο. Την κυνήγησαν και το παιδί μπήκε σε ένα μίνι μάρκετ. Ηταν ένα βανάκι χρώματος ασημί. Προωθήστε το να ενημερωθούν όλοι”.
Ο διαχειριστής της ομάδας, προς το μέλος του Συλλόγου θέτει το ερώτημα σε δημόσια ανάρτηση, για το αν στοιχειοθετείται η ανάρτηση για την απόπειρα απαγωγής, για να λάβει την απάντηση ότι έλαβε γνώση για το περιστατικό, από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας. Ο διαχειριστής της ομάδας, με την απάντηση που έλαβε, επέτρεψε την ανάρτηση στην ομάδα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport