Οι 52 γυναίκες των Κεντρικών Φυλακών: Τα εγκλήματα πίσω από τις καταδίκες

Γυναίκες έγκλειστες των Κεντρικών Φυλακών. Τα εγκλήματα και οι καταδίκες.
Οι 52 γυναίκες των Κεντρικών Φυλακών… Τα εγκλήματα πίσω από τις καταδίκες

«Άρωμα» γυναίκας κρύβεται πίσω από διάφορα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ή διαπράττονται στην Κύπρο, με τις Κεντρικές φυλακές να σωφρονίζουν αυτή την στιγμή 52 κυρίες οι οποίες έχουν καταδικαστεί ενώ άλλες είναι στο «περίμενε» και κρατούνται ως υπόδικες.  

Σύμφωνα με στοιχεία του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, από τις 52 οι 19 είναι Κύπριες και οι υπόλοιπες αλλοδαπές ενώ 2 εξ αυτών έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα οι βαρυποινίτισσες ανέρχονται στις 18, εκ των οπίων οι 11 είναι Κύπριες. Η ποιο μικρή σε ηλικία είναι 23χρονη η οποία έχει καταδικαστεί για εμπορία προσώπων ενώ η μεγαλύτερη 33 ετών και έχει καταδικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Επίσης μετά τις δυο ισοβίτισσες «πρωτιά» στις βαρυποινίτισσες παίρνει γυναίκα η οποία καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση ναρκωτικών.

Αναλυτικός πίνακας για τα εγκλήματα και τις καταδικασθείσες:

Οι ελαφροποινίτισσες γυναίκες (καταδίκη κάτω από 2 χρόνια) ανέρχονται στις 11 εκ των οποίων οι 4 είναι Κύπριες και οι υπόλοιπες αλλοδαπές.
Η ποιο μικρή σε ηλικία που βρίσκεται πίσω από το κελί είναι 28 ετών και έχει καταδικαστεί για υπόθεση πλαστογραφίας ενώ η μεγαλύτερη 29 ετών, Ελληνοκύπρια, και έχει καταδικαστεί για κλοπή.
Αναλυτικός πίνακας για τα εγκλήματα και τις καταδικασθείσες:

Στο «περίμενε» για καταδίκη ή αθώωση βρίσκονται 23 γυναίκες οι οποίες μετά από απόφαση δικαστηρίου κρατούνται ως υπόδικες στις Κεντρικές φυλακές.

Ανάμεσα σε αυτές, οι 2 νεαρές που κατηγορήθηκαν για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας καθώς και η 48χρονη που συνελήφθη πρόσφατα για τη δολοφονία του 22χρονου Βρετανού στην Αγία Νάπα.

Οι περισσότερες υπόδικες κρατούνται για το αδίκημα της συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος καθώς και για εικονικούς γάμους.

Αναλυτικός πίνακας για τα εγκλήματα και τις καταδικασθείσες:

 __________
*Ντίνα Κλεάνθους/ reporter.come.cy