2οΣΔΕ Λάρισας: “Στρώσαμε κι εμείς γιορτινό τραπέζι”

Το Σχολείο Δεύτερης ευκαιρείας που λειτουργεί στις Φυλακές Λάρισας, διοργάνωσε για τους κρατούμενους- εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των ημερών εκδήλωση για τους τροφίμους, στην οποία συμμετείχαν οι εγκλειστοι.

image

“Θέλοντας να αποχαιρετήσουμε για τις διακοπές της εορταστικής περιόδου τους εκπαιδευόμενους, τους ετοιμάσαμε εμείς το γιορτινό τραπέζι και την “οικογενειακή” ατμόσφαιρα που στερούνται στη φυλακή.
Στρώσαμε τα γραφεία των τάξεων και σερβίραμε διάφορα αλμυρά κεράσματα που προσέφεραν οι γυναίκες του τμήματος πρόνοιας της Γ.Ε.Χ.Α. και αναψυκτικά που προσφέραμε εμείς.

2ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΜέλη της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τον μαέστρο Γιώργο Δεληγιάννη έπαιξαν παραδοσιακά τραγούδια, όχι μόνο της περιόδου αυτήςτής.

ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΟ Ιλια τραγούδησε σε ρυθμό ραπ ένα τραγούδι που έγραψε ειδικά για την περίσταση. Στο τέλος ο «Αι-Βασίλης» – Μαρουάν από τη Συρία τους πρόσφερε γλυκά και ημερολόγια του 2016, προσφορά του ιερέα της φυλακής π. Νικηφόρου Κοντογιάννη.

image

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ορχήστρας έπαιξαν και τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα σε όλες τις πτέρυγες των κρατούμενων της φυλακής. Καλή χρονιά σε όλες και όλους”.

_____
*2οΣΔΕ ΣΚ Λάρισας (FB)-

Το 2ο ΣΔΕ Λάρισας δημιουργήθηκε το 2004. Είναι το πρώτο που λειτούργησε μέσα σε κατάστημα κράτησης, ενώ έχουν φοιτήσει σε αυτό περισσότεροι από 600 εκπαιδευόμενοι. Πρόκειται για Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας σπουδών επιπέδου Γυμνασίου- για κρατούμενους-, στο πλαίσιο της κοινωνική τους επανένταξη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport