“18€ η επιχειρησιακή συνοδεία στο Πακισταν με το ημερομίσθιο εργατοτεχνίτη 22€.. Ποιες γιορτες, ποια άρβυλα και στολή να αγορασω”;

“Με λιγότερα νυχτερινά και €18 για συνοδεία στο Πακισταν, ποια άρβυλα και στολή να αγοράσω, ποιες γιορτές και ποια η επαγγελματική προοπτική για την νέα χρονιά”!!!!

“Βράδυ  υπηρεσία την 14/12/2016 βλέπω  τους συναδέλφους  που ετοιμάζονται για ακομα μια συνοδεια-απελαση στο Πακισταν, από τις 23.30μμ να μαζευτούνε, να οργανώσουν τη συνοδεία και κατά τις 07.00πμ την 15/12 να πετάξουν για το Ισλαμαμπαντ στο Πακισταν!!!
Συνάδελφοι από όλες τις υπηρεσίες της Αττικής, άντε πάλι πλησιάζουν οι γιορτές και άλλη  μια χρονιά θα περάσει και σκέφτομαι ότι πρέπει να αγοράσω ένα ζευγάρι άρβυλα μιας και αυτά που έχω δύο χρόνια τώρα, τρύπησαν και μία στολή μιας και η μία από τις δύο εκστρατείας αρχίζει να δηλώνεται και θέλω για όλα αυτά, γύρω στα 130ευρώ!!!
Οι συνάδελφοι περιμένοντας την έναρξη της συνοδείας συζητάνε για την παράταση της βραχείας άδειας που δόθηκε!!
Ωραία, η άδεια παρατάθηκε αλλά τα νυχτερινά τον μήνα που πέρασε ήταν μειωμένα και συμπτωματικά είναι όσα χρειάζομαι περίπου για τα άρβυλα και την σχολή!!!
Στην συζήτηση με τους συναδέλφους μαθαίνω ότι η συνοδεία στο Πακισταν θα αποζημειωθεί με 18ευρώ!!!!….
18ευρώ για έναν αστυνομικό να μεταφέρει παράνομα εισελθόντες μετανάστες ή ακόμα και σε λίστες ανεπιθύμητων ατόμων για τη ΣΕΓΚΕΝ αεροπορικώς στο Πακισταν!!!…
18ευρω την στιγμή που το ημερομίσθιο ενός εργατοτεχνίτη εν έτη 2016 είναι 22ευρώ!!!… Τόσο αξίζει αυτή η επιχειρησιακή εξειδυκευμένη συνοδεία 18ευρω, λιγότερα και από τη δουλειά καθημερινά ενός εργατοτεχνίτη.
Ορισμένους από τους συναδέλφους όταν επιστρέψουν από το ταξίδι αυτό, δε θα τους δω γιατί θα κάνουν χρήση της άδειάς τους για τα Χριστούγεννα και τι να τους πω τώρα εγώ, καλές γιορτές!!
Ποιες γιορτές!!!… Με λιγότερα νυχτερινά αποδιδόμενα και 18ευρω για συνοδεία στο Πακισταν, ποια άρβυλα και στολή να αγοράσω, ποιες γιορτές και ποια η επαγγελματική προοπτική για την νέα χρονιά”!!!!
______________
* κείμενο του Υπαρχυφύλακα Γαλαζιου Λαζαρου, Β’ αντιπροεδρος Ε.Σ.Φ.Ν.Α./μελος Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.