“17 χρόνια , 10 μήνες κ περίπου 25 μέρες πέρασαν από την τελευταία ορκομωσία συνοριοφυλάκων στην χώρα που αποτελεί το ανατολικότερο σύνορο της Ε.Ε.”

Με αφορμή την ορκωμοσία της τελευταίας σειράς Συνοριακων, σχόλιο Αρχιφύλακα *

“17 χρόνια , 10 μήνες κ περίπου 25 μέρες πέρασαν από την τελευταία ορκομωσία συνοριοφυλάκων στην χώρα που αποτελεί το ανατολικότερο σύνορο της Ε.Ε. !!! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Οι προσλήψεις συνοριοφυλάκων θα πρέπει να είναι συνεχείς καθώς το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει! Πρέπει να ιδρυθούν νέες Υπηρεσίες, να επαναλειτουργήσουν όσες καταργήθηκαν κ να ενισχυθούν οι υπάρχουσες με νέους συναδέλφους μιας κ το υπάρχον προσωπικό – όσο απέμεινε – είναι γερασμένο! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τον χρόνο να περάσει μέχρι να γίνουν οι επόμενες προσλήψεις!
Επειδή όμως ουδέποτε κρύφτηκα να πω την άποψη μου – όπως η σύσταση Σώματος Συνοριοφυλακης που χλευάστηκε από το σύνολο των υπηρετούντων στην αστυνομία αλλά ακόμα κ από μερίδα συνοριοφυλάκων – κ πάντα μου αρέσει να καταθέτω προτάσεις, θα προτείνω στους συνδικαλιστές της ομοσπονδίας μας να εξετάσουν το ενδεχόμενο των προσλήψεων μέσω πανελλαδικών κάθε έτος όπως ακριβώς συμβαίνει κ με τους αστυφύλακες! Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης κ Διαχείρισης Μετανάστευσης να εξασφαλίσουν την διαρκή κ απρόσκοπτη λειτουργία τους!
Καλή σταδιοδρομία στους νέους συναδέλφους που ορκίστηκαν σήμερα , σιδεροκεφαλοι!”