“Αν η πολιτική και φυσική ηγεσία δεν ανταποκριθεί, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο”

Με αφορμή την καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής, καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί με τις μεταγωγές κρατουμένων “λόγων πληρότητας στις φυλακές Διαβατών”

Όπως παραθέτει ο Θοδωρής Τσαϊρίδης, «Όλα όσα συμβαίνουν με τις μεταγωγές κρατουμένων σε νοσοκομεία καθώς και με την παράνομη κράτηση αυτών στα αστυνομικά κρατητήρια λόγω επικαλούμενος πληρότητας των φυλακών Διαβατών γεννούν πολλά ερωτηματικά. Παραλείψεις δεκαετιών για τις οποίες δεν ελέγχθηκε ποτέ και κανείς ;

Για τακτικές εξετάσεις κρατουμένων από Γρεβενά και Νιγρίτα στήνετε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση για την μεταφορά τους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γιατί «δεν βρίσκουν ραντεβού» στα τοπικά νοσοκομεία και κέντρα υγειάς Και μάλιστα ενημερώνουν τους κρατούμενους ποτέ είναι και που είναι το ραντεβού τους ….

Πράγματα που σε σοβαρά κράτη θα αποτελούσαν ανέκδοτο στην Ελλάδα αποτελούν συνήθεια. Αν άμεσα το έγγραφο προς τους αρμόδιους Υπουργούς και φυσική ηγεσία δεν αποφέρει καρπούς το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη και αυτή τη φορά αν χρειαστεί, να προσφύγουμε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».