Όμιλος Φίλων ΕΛ.ΑΣ Δυτικής Αττικής, βράβευσαν Αστυνομικούς για την προσφορά τους.

Προσέφεραν με αυτοθυσία ζωης, πεσόντες στο καθήκον, επέδειξαν υπερβάλλων θάρρος και αποφασιστικότητα, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη θέση τους ως Αστυνομικοί. Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, βράβευσε και τίμησε ενστόλους για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

image

Στο πλαίσιο κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, (18/01), με πρωτοβουλία του προέδρου Ιωάννη Μαθιουδάκη και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου βράβευσαν Αστυνομικούς οι οποίοι προσέφεραν με αυτοθυσία στο κοινωνικό σύνολο, ενώ τίμησαν πεσόντες στο καθήκον ενστόλους, προσφέροντας στα μέλη των οικογενειών τους, οικονομική ενίσχυση ύψους 22.000 ευρώ.
image

Ο Ανθυπαστυνόμος Βασίλης Μαρτζακλής, 35 -δολοφονήθηκε (11/05)από 30 χρόνο αθίγγανο έξω από το σπίτι φίλου του στα Λεχαινά Ηλείας, όταν επιχείρησε να συλλάβει το δράστη, δέχθηκε πισώπλατα επίθεση με μαχαίρι-.

Ο Αστυφύλακας Αναστάσιος Χριστοδουλίδης, 22- έχασε τη ζωή του, στο φονική τροχαίο της Π.Ράλλη (15/10) όταν ο 27χρονος Αλβανός οδηγός αυτοκινήτου, παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και τραυμάτισε θανάσιμα τρια άτομα, ενω βαρυτατα είχαν τραυματισθεί τρια ακόμη άτομα και ο Ειδικός Φρουρός Δημήτρης Κατσιώνης (15/10) έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα-. Σε αναγνώριση της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο, ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής τίμησαν τα μελη των οικογενειών ενώ προσέφεραν σε κάθε οικογένεια των Αστυνομικών οικονομική ενίσχυση 2.000 ευρώ.

Ο Στάθης Λαζαρίδη- ο Ειδικός Φρουρος που δέχθηκε σφαίρα από kalashnikov στα Ζωνιανά της Κρήτης το 2007. Βρίσκεταισε «άγρυπνο κώμα», σε δωμάτιο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Η κόρη του σήμερα είναι 7 ετών, δεν την έχει γνωρίσει, η σύζυγος του ήταν έγκυος όταν τραυματίσθηκε βαρυτατα.
image

Η Ειδική Φρουρός Σοφία Ψυχογιού- δέχθηκε δολοφονία πυρά από τους τρομοκράτες της ΟΠΛΑ- οργάνωση που ανέστειλε τη δράση της-, όταν οι τρομοκράτες “γάζωσαν” τον τοίχο της εγκατάστασης, ενω βρισκόταν έξω από το ΑΤ Αγίας Παρασκευής(10/2009), στο οποίο υπηρετούσε. Η νεαρή δόκιμη δέχτηκε τρείς σφαίρες, με αποτέλεσμα να υποστεί ολική αναπηρία του δεξιού της χεριού, να υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων και φυσιοθεραπείες ενώ δεν μπορεί πλέον να αυτοεξυπηρετηθεί ούτε βέβαια να εργαστεί. Καθώς και οι Αστυνομικοί Απόστολος Γιαννούλης, και Κων/νος Καράδοντος, οο οποίοι τραυματίσθηκαν κατά την τέλεση του καθήκοντος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έλαβαν οικονομική ενίσχυση 2500ευρω ο καθένας.
image

Στην εκδήλωση, οικονομικό βοήθημα σε ενίσχυση έλαβαν και τα ορφανά παιδιά Αστυνομικών οικογενειών στο υψος ποσού των 2000ευρω.
Βραβεύτηκαν επίσης 14Αστυνομικοί οι οποίοι επέδειξαν υπερβάλλων ζήλο, θάρρος και αποφασιστικότητα, στην εκτέλεση του καθήκοντος και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του κοινού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διάκριση έλαβε η Ε.Κ.Α.Μ. καθώς και ο επόπτης των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης Αττικής.
Επίσης 15 αριστούχοι μαθητές παιδιά Αστυνομικών, που πέτυχαν σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σε ένδειξη της έμπρακτης συμπαράστασης του Ομίλου, στα μέλη οικογενειών Αστυνομικών της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής όπου βρίσκεται κ έδρα του, έλαβαν τιμητικά διπλώματα με αντίστοιχα χρηματικά βραβεία ύψους 200€.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε επίσης με τιμητική πλακέτα και το συμβολικό ποσό των 1.000 € ο Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» για το κοινωνικό έργο και την προσφορά ζωής στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Τιμητική πλακέτα έλαβαν επίσης ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης καθώς και το επίτιμο μέλος του Όμιλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής,  Κων/νος Βασιλόπουλος.

Στην εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Σπύρος Παπασπύρου, ο επίτιμος προϊστάμενος επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος ε.α. Στέφανος Σκότης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Κων/νος Μιχαιρίνας, ο Υποναύαρχος Π.Ν. Σπυρίδων Δημητρίου, ο βοηθός Γ.Α.Δ.Α ταξίαρχος Διονύσης Λουκόπουλος, ο Δ/ντης Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών Ταξίαρχος Γεώργιος Αρκουμάνης, ο Δ/ντης Υποδ/νσης Ασφάλειας Δυτ.Αττικής Α/Δ Δημήτριος Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος ΣΕΦΕΑΑ Βασίλης Ντούμας, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αστυνομικών Πειραιά αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Πηγαδιώτης, ο πρόεδρος ΠΟΑΣΣΑ υποστράτηγος ε.α. Σπύρος Ασημακόπουλος, Αξιωματικοί και ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, οι υποψηφιοι Βουλευτές, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Βασίλειος Καπερνάρος, Αθανάσιος Πλεύρης, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης καθως και φίλοι του Ομίλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε (18/01) στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport