ΧΙΟΣ: Συνελήφθη Τσετσένος"λαθρομετανάστης", εκκρεμούσε ένταλμα για δολοφονία πέντε Ρώσων Αστυνομικών.

Επιχειρησε με δουλεμπορικό να περάσει στη χώρα, ως Σύρος λαθρομετανάστης. Σε βάρος του 34χρονου Τσετσένου, εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε παράνομη ένοπλη οργάνωση και ανθρωποκτονία πέντε αστυνομικών στη Ρωσία.

image

Στην θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου, εντοπίστηκε (05/09) από σκάϕος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοϕυλακής μηχανοκίνητη λέμβος, με 46 λαθρομετανάστες- στην πλειοψηϕία τους Σύριοι- μεταξυ των οποίων και ο Τσετσένος, ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Απο επικοινωνία των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών με τις Ρωσικές, μέσω της Interpol, ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τον 34χρονο Τσετσένο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, Ερυθράς Αναγγελίας, για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση και δολοφονία πέντε Ρωσων Αστυνομικών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης- συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009- επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε περπολικα της Ρωσικης Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να δολοφονήσει πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις Αστυνομικοί, στο προαστιο Μπαρουκτ της Ρωσίας.
Οπως εξακριβωθηκε ο 34χρόνος Τσετσένος, από το 2012 -μέχρι τις αρχες Σεπτρμβριου-διέμενε στην Τουρκία, οπότε και επιχειρησε να περάσει στην Ελλάδα.
Ο Τσετσένος με εντολή του Εισαγγελέα Εϕετών Βορείου Αιγαίου, συνελήφθη ενώ αναμένεται να εκδοθεί στις Ρωσικές Αρχές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport