Υψομετρούν (ξανά) υποψήφια του διαγωνισμού Λιμενοφυλάκων (2011), μετά από 5 χρόνια.. αν ψήλωσε!|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ(

Στην ΕΛ.ΑΣ ψάχνουν για πλαστά απολυτήρια Λυκείου και στο Λιμενικό προσπαθούν να…σταθούν στο ύψος τους ( με το οποίο εδώ και χρόνια – ειδικά στους διαγωνισμούς κατάταξης προσωπικού- έχουν ένα θεματάκι αν θυμηθούμε και καταγγελίες του παρελθόντος) !

image

Ούτε ένας, ούτε δύο. ‘Εξι αξιωματικοί ορίστηκαν ως μέλη και αναπληρωτές επιτροπής, με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ, για να υψομετρήσουν πέντε ( !) φορές σε διαφορετικές ώρες και ημέρες “κατά τις οποίες το ύψος του ανθρώπινου σώματος δεν υφίσταται μείωση σύμφωνα με τα δεδομένα της ιατρικής επιστήμης”. υποψήφια η οποία είχε καταθέσει αίτηση στον διαγωνισμό για την πρόσληψη Λιμενοφυλάκων του 2011 και μάλλον τότε την είχαν βγάλει…πιο κοντή από το 1,60 που οριζόταν ως προυπόθεση από την προκήρυξη.
Η νέα υψομέτρηση της υποψήφιας γίνεται σε εκτέλεση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στο οποίο προφανώς προσέφυγε η εν λόγω υποψήφια θεωρώντας ότι έχει αδικηθεί.
Δηλαδή, η υποψήφια είχε όλα τα υπόλοιπα αντικειμενικά προσόντα ( σπουδές, γλώσσες κ.λ.π) αλλά το ύψος ήταν μείον …σύμφωνα με την τότε μέτρηση ή δεν εμφανίστηκε στην υψομέτρηση ( μάλλον απίθανο για να έχει δικαστική απόφαση υπέρ της).
Πέντε χρόνια έχουν περάσει από εκείνον τον διαγωνισμό… ( προκηρύχθηκε Ιούλιο του 2011 με κατάθεση δικαιολογητικών ως τις αρχές Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους).
Πόσο, πια, να έκανε η υπόθεσή της να τελεσιδικήσει ώστε να γίνει νέα υψομέτρηση; 4 χρόνια το πολύ μαζί με τις εφέσεις του Δημοσίου, εάν υπήρξαν… λένε, δικηγόροι. Κι ο ένας χρόνος που..περισσεύει; Κατά διαβολική σύμπτωση συμπίπτει πάντως, με την πενταετία που αν παρέλθει παραγράφονται τυχόν…ευθύνες των τότε αρμόδιων επιτροπών.
Σύμφωνα, πάντως, με την απόφαση της 23ης Μαίου 2016 την οποία υπογράφει ο Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, Αρχηγός του Λ.Σ:
Η Επιτροπή θα πρέπει να συντάξει σχετική εγγραφη προς τούτο Βεβαίωση, ως συνημμένο Υπόδειγμα, στην οποία θα αναγράφεται μετά από κάθε μέτρηση το ακριβές μετρηθέν ύψος σε μέτρα και κατά προσέγγιση εκατοστού (π.χ. 1,65μ.). Σε περίπτωση διαφοροποίησης του διαπιστωθέντος κατά τις διαφορετικές μετρήσεις αποτελέσματος μετρηθέντος ύψους, θα ληφθεί υπ’ όψιν το ευνοϊκότερο για την υποψήφια αποτέλεσμα και εφόσον αυτό είναι τουλάχιστον 1,60μ. η υποψήφια θα θεωρηθεί ως επιτυχούσα στην εν λόγω διαδικασία. Στην αντίθετη περίπτωση, όπου δηλαδή διαπιστωθεί ότι δεν διαθέτει το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος, θα αποκλεισθεί των περαιτέρω διαδικασιών που προβλέπονται σύμφωνα με την οικεία Προκήρυξη“.
_______
*Δώρα Βογιατζάκη/ bloko.gr