Τρίκαλα: Η απόφαση των Σκοπίων να ανοίξουν τα σύνορα, προκάλεσε αντιδράσεις ευγνωμοσύνης προς τους Αστυνομικούς(ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

Φοβούνται πως θα παραμείνουν στην Ελλάδα και δεν θα πραγματοποιήσουν τον τελικό τους στόχο, να βρεθούν στις χώρες της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης. Η ανακοίνωση της απόφασης των Σκοπιανών να ανοίξουν τα σύνορα με την Ειδομένη προκάλεσε των αντίδραση των μεταναστευτικών ροών που παρέμεναν εγκλωβισμένες στα Τρίκαλα.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας Τρικάλων, είχαν εγκατασταθεί 300 περίπου πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Το απόγευμα της Δευτέρας (29/02) ο Διοικητής Ασφαλείας Δημήτρης Μήτραινας και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων Γιώργος Σπηλιόπουλος- αμφότεροι επίσημοι διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ)-, τους ανακοίνωσαν ότι θα αναχωρούσαν τις επόμενες ώρες μέχρι το απόγευμα και τα 5 λεωφορεία καθώς οι Σκοπιανοί άνοιξαν τα σύνορα με την Ειδομένη.

Με το άκουσμα της απόφασης, οι δύο Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, δέχτηκαν “επίθεση ευγνωμοσύνης” με αγκαλιές και επεφημιες από τους παρεβρισκόμενους στο χώρο, οι οποίοι δε θα παρέμεναν στην Ελλάδα και θα ηταν πιο κοντά στο να πραγματοποιήσουν τον τελικό τους στόχο, να βρεθούν στις χώρες της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης.

Νωρίτερα, πρόσφυγες και λαθρομετανάστες είχαν πραγματοποιήσει καθιστική διαμαρτυρία, διακόπτοντας την κυκλοφορία στην Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων έξω από το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, με αίτημα να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τα Σκόπια με οποιοδήποτε τρόπο.


*trikalaola.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport