Το "Σχέδιο Φοίνικας", οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και η "γιάφκα"στο .. Κολωνάκι.

Τρεις συλήψεις -άγνωστα μεταξύ τους άτομα-, που έχουν απασχολήσει για υποθέσεις του κοινού ποινικου ενώ διαρροές προσδιορίζουν επαφές -τουλάχιστον ενός- με άτομα που έχουν δραση στο ένοπλο αντάρτικο πόλης, συνελήφθησαν στην εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

image

Πληροφορίες τις οποίες είχε στη διάθεσή του, το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο και “ακούσματα”, προσδιόρισαν έναν Αλβανό ο οποίος συνελήφθη (01/10) στην Αθήνα. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει για ενέργεις του κοινού ποινικού, ενώ φέρεται να διατηρούσε επικοινωνία με άτομα του “χωρου”. Διαρροές από το Αντιρομοκρατικό επιτελείο, τον εμφάνιζαν να έχει “ενεργοποιηθεί” και να βρίσκεται σε προπαρασκευαστικες διεργασίες επίθεσης.

Από πληροφορίες, δύο νεαρά άτομα-30 και 26ετων- με έδρα τη Θεσσαλονίκη, τους τελευταίους 5μήνες, είχαν αποτελέσει σημείο αναφοράς και έρευνας, για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο έπειτα απο ληστεία στην περιοχή της Επανωμής (21/07), αποσπώντας 120.00 ευρώ. Φέρονται να διατηρούσαν επαφές με προφυλακισμένα μέλη της “ΣπΦ” -ενω με αφορμή τις επιχειρήσεις του “Σχεδίου Φοίνικας”, με τις δύο τελευταίες πράξεις να έχουν “πυροδοτηθεί” στην Αθήνα-, και δύο συλλήψεις νεαρών στη Θεσσαλονίκη, -σχεδόν πριν ενάμιση χρόνο-, φέρονται “απαρχη” των ερευνών που οδήγησαν στους δυο οι οποίοι συνελήφθησαν (01/10). Τα συγκεκριμένα άτομα, ταξίδεψαν στην Αθήνα- όπου και συνελλήφθησαν (01/10)- με διαρροές από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο να προσδιορίζουν το ταξίδι τους, σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για επικείμενο “χτύπημα” σε ένδειξη “συμπαράστασης των συντρόφων” τους.

Αστυνομικοί κύκλοι- το πρόσφατο προηγούμενο διάστημα,  ανέφεραν τους φόβους της ΕΛΑΣ, με τον Οκτώβρη να προσδιοριζεται ως “μήνα Αντιτρομοκρατίας” με αναφορά σε επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα,  «σε ένδειξη αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους συντρόφους» τους ενόψει και των δικαστικών αποφάσεων για τρεις τουλαχιστον σοβαρές υποθέσεις- την εκδίκαση για τους “ληστές του Βελβεντό”, των υπόδικων μελών της “ΣπΦ”, το αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, σε συνδιασμό με την “ελέυθερη διαβίωση” των Σεισίδη, Χριστόδουλου Ξηρού, της Πόλας Ρούπα και άλλων “πυρήνων” οργανώσεων που έχουν δραστηριοποιηθεί στην ένοπλη βία.

Το πρωί (01/10)αποφασίστηκε ταυτόχρονη εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα στην Αθήνα- περιφερειακός Λυκαβητού (Κολωνάκι) στον Πειραιά, και στη Θεσσαλονίκη στην οδό Δημ. Γούναρη στην Πλ. Ναυαρίνου. έρευνα στο διαμέρισμα του Κολωνακίου, το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εντόπισε και κατέσχεσε οπλισμό- Kalashnikov, πιστόλι, χειρομβοβίδες, δεκάδες σφαίρες, αλεξίσφαιρα, και χρηματικό ποσό εκτιμάται ότι προέρχεται από “απαλλορίωση τράπεζας”-. Κάποια αλλα ευρήματα, οπως διαρρέεται, εκτιμάται ότι αποτελούν υλικά κατασκευής αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με πυροδότηση. Ενώ κατα τη διαρκεια της επιχειργσης πραγματοποιήθηκαν τρεις ακόμη προσαγωγές υπόπτων.
Ασφαλείς πληροφορίες, αναφέρουν ότι στην κατοχή ενός από τα άτομα που έχει συλληφθεί έχει εντοπισθεί εύρημα, το οποίο εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε κρυσφύγετα, ή γιάφκες, σε χώρους στους οποίους είχε πρόσβαση, ο οποίος και αναζητείται με τθα έρευνες σε Δυτική Αττική αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Οπως διευκρινίζουν ενημερωμένες Αστυνομίκές πηγές, δύο διαφορετικές υποθέσεις, συνέπεσαν χρονικά και οδήγησαν στις τρεις -μέχρι στιγμής γνωστές (01/10- 21.00)- συλληψεις, στην Αθήνα.

Οι Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναμένεται (02/10) με την ολοκλήρωση των προανακριτικών πράξεων να γίνουν επίσημες ανακοινώσει από την ΕΛΑΣ.