“Το έχω κάνει πολλές φορές. Να το κάνεις κι εσύ”|ΑΠΟΨΗ*

“Το έχω κάνει πολλές φορές. Τις περισσότερες απ’ αυτές χωρίς την σύντροφό μου μαζί ή ακόμα και εν αγνοία της (..) Το έχω κάνει στη Ρόδο με τρεις όμορφες νοσοκόμες! Το ‘χω κάνει στη Σάμο, το ‘χω κάνει και στην Τροχαία Αθηνών ακόμη! Πάντα παίρνω το ίδιο συναίσθημα χαράς, ενθουσιασμού, επιβράβευσης”..

image

“Το έχω κάνει πολλές φορές. Τις περισσότερες απ’ αυτές χωρίς την σύντροφό μου μαζί ή ακόμα και εν αγνοία της. Το έχω κάνει στην Αθήνα. Το έχω κάνει στα Ιωάννινα. Το έχω κάνει στη Ρόδο με τρεις όμορφες νοσοκόμες! Εννοείται πως το ‘χω κάνει στην Νάξο τόσα καλοκαίρια που πάω. Το ‘χω κάνει στη Σάμο, το ‘χω κάνει και στην Τροχαία Αθηνών ακόμη! Πάντα παίρνω το ίδιο συναίσθημα χαράς, ενθουσιασμού, επιβράβευσης! Είναι το συναίσθημα ότι δίνεις στο άλλο άτομο, γνωστό ή άγνωστο, αυτό που έχει ανάγκη εκείνη την ώρα.
Σήμερα το έκανα στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Και ήταν η 29η φορά που έδωσα αίμα. Να το κάνεις κι εσύ. Είναι χρήσιμο για τον εαυτό σου να νοιώσεις καλά, για τους συναθρώπους μας, για τη χώρα μας που αγοράζει αίμα από την Ελβετία. Κι αν έχεις αποκλειστεί μια φορά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποκλείεσαι δια βίου. Να ξαναπροσπαθήσεις.

ΥΓ: Σόρι που κινήθηκα στα χνάρια του ΕΣΥ και χρησιμοποίησα σεξουαλικό υπονοούμενο, κάτι που δεν είναι πολιτικά ορθό. Απλά, πρέπει να κινήσουμε το ενδιαφέρον του μέσου πολίτη για την αιμοδοσία στη χώρα μας, ίσως και με αθέμιτα μέσα”.
________
*Φωτεινός Παγιαύλας, Αρχιφύλακας, μέλος ΕΝ.ΑΣ.Υ.Αθηνών