Τέλος στα ΔΑΤ.. νέου τύπου "κάρτας".

Ταυτότητα αυθημερών και χωρίς την ταλαιπωρία της έκδοσης πιστοποιητικών, αναμένεται το επόμενο διάστημα να χορηγείται στους πολίτες. Σε συνάντηση που είχε (21/08) στο Μέγαρο της Κατεχάκη με τον αρμόδιο Υπουργό ο Υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων υπό τη μορφή “κάρτας”, καθώς και την κατάργηση υποβολής πιστοποιητικού γέννησης, όπως προβλεπεται μέχρι σήμερα..

Το ηλεκρτονικό σύστημα ελέγχου, το οποίο θα συνδέει τις δομές της ΕΛΑΣ και του Υπουργείου Εσωτερικών, ουσιαστικά θα καταργήσει την “απαραίτητη” υποβολή πιστοποιητικού γέννησης ..για την έκδοση ταυτοτητας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν προβλεφθεί,  στη νέα διαδικασία η έκδοση των ταυτοτήτων παραμένει αρμοδιότητα των Αστυνομικών Τμημάτων. Για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας, το “σύστημα” θα εμφανίζει στην οθόνη του υπολογιστή τρεις τυχαία επιλεγμένες ερωτήσεις από τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη από τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών τις οποίες θα καλείται να απαντήσει ο πολίτης προκειμένου να εκδόσει ταυτότητα.

Αλλαγές θα επέλθουν και στη διαδικασία της εξακρίβωσης στοιχείων. Μέχρι στιγμής, σε περίπου 800 περπολικά έχουν εγκατασταθεί συστήματα με βάση δεδομένων, καθώς και περίπου 200φορητές συσκευές, σε διασύνδεση με το police onlιne, ώστε η εξακρίβωση στοιχείων να γίνεται άμεσα, χωρίς  προσαγωγή σε Αστυνομική Υπηρεσία .