Συνελήφθη ο Mr.”dvdmovies”.

Συνελήφθη (12/03) ο 37χρονος διαχειριστής της δημοφιλούς ιστοσελίδας “www.dvdmovies.gr”. Προκειται για τη 2η πανελληνίως σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα  στο διαδίκτυο, για “κατέβασμα” ταινιών μεταξύ 66.000 urls και παρείχε δωρεάν το υλικό, στους περίπου 500.000 χρήστες της ιστοσελίδας.

image

Στο πλαίσιο επιχειρησιακών δράσεων για την καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, συνελήφθη ο 37άχρονος διαχειριστής της δημοφιλούς ιστοσελίδας “www.dvdmovies.gr” ο οποίος “παρείχε παράνομα πρόσβαση σε οπτικοακουστικά έργα- βίντεο ταινίες και υποτιτλισμούς-, μέσω του ιστότοπου. Σε βάρος του διαχειριστή της ιστοσελίδας, ο οποίος “παρείχε παράνομα πρόσβαση σε οπτικοακουστικά έργα- βίντεο ταινίες και υποτιτλισμούς-, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, από τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.
Από την έρευνα, σύμφωνα με την Εταιρεία Προστασίας Οπτικοαουστικών Έργων, προκύπτει ότι η απώλεια εσόδων για τους νόμιμους δικαιούχους και για το Κράτος, από τη μη είσπραξη των φόρων, ανέρχεται σε ποσό ύψους- περίπου- 1.400.000 ευρώ περίπου, όσο και για το Κράτος, από τη μη είσπραξη των αντίστοιχων φόρων

Η σύλληψη του 37άχρονου διαχειριστή της δημοφιλούς ιστοσελίδας, ακολούθησε έπειτα από καταγγελία για την παραβίαση της σχετικής Νομοθεσίας. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4ις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης, κατασχέθηκε κατάσταση με χρηματικά ποσά, από όπου προκύπτουν έσοδα από διαφημίσεις στην επίμαχη ιστοσελίδα,  χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις δήλωσης των εσόδων αυτών στην εφορία.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, θα ενημερωθούν για να διερευνήσουν τη νομιμότητα των εσόδων του 37άχρονου για τη λειτουργία του διαδικτυακού ιστότοπου, “dvdmovies.gr” και για τον καταλογισμό τυχόν διοικητικών κυρώσεων για φορολογικές παραβάσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.