Συγκεντρώσεις για τα Ίμια, σε εξέλιξη πορεία (ΦΩΤΟ)

Αυστηρά μέτρα της Αστυνομίας στο κέντρο, με τις δύο σχεδόν παράλληλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα (31/01) για τη μαύρη επέτειο των Ιμίων να είναι σε εξέλιξη

Η πορεία (31/01-19.00) ξεκίνησε από την Ομόνοια με κάλεσμα οργανώσεων και τη συμμετοχή της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί συγκέντρωση (31/01-19.00) στο μνημείο Ιμίων, στην πλατεία Ρηγίλλης.
Δύο φραγμοί με κλούβες από την ΕΛΑΣ στα “λουλουδάδικα” και στο ύψος της πλ.Ρηγίλλης, με διακριτική την παρουσία της ΥΜΕΤ, πίσω από τις κλούβες της ΔΑΕΑ χωρίς οπλισμό, όπως εφαρμόζεται τα τελευταία και χρόνια, και χωρίς ασπίδες. Από το Κέντρο έχει διαβιβαστεί εντολή για αυτοσυγκράτηση, προς τους Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν διαταχθεί μέτρα στο σημείο.

Η πορεία μέσω της Σταδίου, έφτασε στη Βουλή, με άτομα του “χώρου” να προκαλούν βανδαλισμό με σπρέι , αναγράφοντας στις κλούβες της ΕΛΑΣ, συνθημάτων. Οι ταραξίες αποχώρησαν με το κύριο μπλοκ της πορείας να κατευθύνεται προς τα Προπύλαια.

Με πορεία προς τα γραφεία της Λ.Μεσογείων, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, (31/01-20.40) αποχώρησαν από την πλατεία Ιμίων στην οδό Ρηγίλλης, σε ενιαίο μπλοκ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ περίπου 2000 άτομα συμμετέχουν στην αντισυγκέντρωση, ενώ υπολογίζονται στα περίπου 5000 άτομα στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Ανοιχτοί παραμένουν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Σταδίου και Πειραιώς μέχρι το ύψος της οδού Κολωνού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport