Στο “κλουβί”, ο.. Τόσκας

Στο “κλουβί” της Ηρώδου Αττικού μπήκε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διερχόμενος για ραντεβού που είχε στην περιοχή του κέντρου πόλης.

image

“Αυτοψία” στις ώρες που δεν επιχειρούν οι διμοιρίες πραγματοποίησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον ίδιο να μπαίνει σε κλουβί στατικής διμοιρίας ΥΑΤ επί της Ηρώδου Αττικού.
Ήταν το μεσημέρι (20/03) όταν ο Νίκος Τόσκας, πεζός διέρχεται την Ηρώδου Αττικού, με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας.
“Καλησπέρα σας” ακούγεται η φωνή Αστυνομικού από το εσωτερικό του υπηρεσιακού οχήματος με τον πολιτικό προϊστάμενο του, να μπαίνεις στην κλούβα.
Στη θέση του βρίσκεται ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος έχει προμηθευτεί το φαγητό του από τη λέσχη. Ο αρχαιότερος Αστυνομικός της διμοιρίας συμπληρωνει υπηρεσιακά έγγραφα, και οι υπόλοιποι επτά Αστυνομικοί βρίσκονται περιμετρικά της κλούβας ενω τρεις Αστυνομικοί- βρίσκονται στις θέσεις τους- σε στατική σκοπιά στις αρχές του δρόμου.
Αν και υπήρξε αμηχανία και από τις δύο πλευρές.. το φαγητό της λέσχη στάθηκε αφορμή για συζήτηση. Άλλωστε όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός, είχε γευματίσει και ο ίδιος στη λέσχη της Αστυνομίας, οπως σχολιασαν οι Αστυνομικοί η κάλυψη της θέση μάγειρα απο Ειδικό Φρουρό (σσ πρώην μαγείας) έχει αναβαθμίσει την ποιότητα του φαγητού..
Κατά τη σύντομη παραμονή του Υπουργού, στάθηκε αφορμή οι Αστυνομικοί να ζητήσουν ενίσχυση στις διμοιρίες, (σσ. προβλέπεται να υπηρετούν 25 Αστυνομικοί και λόγω των αποσπασεων ο αριθμός έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό 12- 14Αστυνομικοι) με τον πολιτικό τους προϊστάμενο να δείχνει έκπληξη (!)
Ενώ τέθηκε και το θέμα της εγκατάστασης σταθερής σκοπιας στην Καισαριανή για τις στατικες διμοιρίες που εκτελούν υπηρεσία στην έδρα της Καισαριανής. Όπως σημείωσαν στον αναπληρωτή Υπουργό, αν και έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα στο Δήμο λαμβάνουν αρνητική απάντηση με τον Υπουργό να τους παραπέμπει να απευθυνθούν στον Διοικητή της Υπηρεσίας προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Η παραμονή του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο κλουβί, ήταν σύντομη, και αφού καλησπέρισε τους Αστυνομικούς, βγήκε από το κλουβί και πέρασε το δρόμο με το συνοδευτικό όχημα να τον ακολουθεί από διακριτική απόσταση.