ΣΚ ΑΥΛΩΝΑ: Αρνήθηκε ο Νίκος Ρωμανός, να παραλάβει το βραβείο του από το Χαράλαμπο Αθανασίου

Αν και μεταξύ των τεσσάρων εγκλείστων στις Φυλακές Αυλώνα επιτυχών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο Νίκος Ρωμανός, αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο του από τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Το Σωφρονιστικό Κατάστημα Αυλώνα, για να συγχαρεί τους επιτυχόντες και να συνομιλήσει με τους υπολοίπους κρατούμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επισκέφθηκε (23/09) ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των €500, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει», ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου των Φυλακών Πέτρος Δαμιανός, ο οποίος μετέφερε τις θέσεις του Νίκου Ρωμανού, για την απόφασή του.

«Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», σε απάντηση  του ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών, παρέλαβε επίσης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης το βραβείο για έναν από τους τέσσερις ανήλικους κρατούμενους επιτυχόντες σε Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο οποίος έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας.

Ο Νίκος Ρωμανός, έχει καταδικαστεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και κρατείται στις φυλακές Αυλώνα.