Σε 14 μήνες καταδικάστηκε ο γιο του Πάνου Σκουρλέτη, για τα επεισόδια στο Μαρούσι

Εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση των συλληφθέντων για τα επεισόδια με Αστυνομικούς εξω απο τα γραφεια της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι

image

Με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα- για τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και την άρνηση δακτυλοσκόπησης, ενώ απαλλάχτηκαν απο τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και διακεκριμένης φθοράς, καταδικάστηκαν με απόφαση του Β’ Αυτοφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σε 14 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή, οι τέσσερις συλληφθέντες στα επεισόδια (06/07) έξω από τα γραφεια της Χρυσής Αυγής – μεταξυ των οποιων ο γιος του Υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, Βασίλης.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
Ο Βασιλης Σκουρλετης, αρνηθηκε οτι βιαιοπράγησε σε βαρος οποιουδήποτε, καθως υποστήριξε ότι η παρουσια τους εξω απο τα γραφεια της Χρυσής Αυγής και τα επεισόδια που ακολούθησαν (06/07) ηταν δημόσια παρέμβαση, με αφορμή πρόσφατη εξόρμηση μελών της Χρυσής Αυγής, σε διανομή εντυπου υλικού, το οποίο περιέχει -οπως ανέφερε- ρατσιστικά σχόλια.
Μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση, τεσσερις Αστυνομικοί οι οποίοι βρεθηκαν σε διατεταγμένη υπηρεσια στο χώρο των επεισοδίων και προχώρησαν στις συλλήψεις.
Οι συλληφθέντες, ειχαν οδηγηθεί (08/07) στα Δικαστήρια της Ευελπίδων και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο με ρητή δικάσιμο για τις 15 Ιουλίου.
Στη σύλληψη του 21άχρονου γιου του Βασίλη,  (14/07) απο βηματος της Βουλης, σε απαντηση ερώτησης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης, Βασίλης Σκουρλέτης, δήλωσε “υπερηφανος για την αντιναζιστική στάση του γιου” του.