Π.Χαρέλας: «Το τεχνητό εμπόδιο που λέγεται “φράχτης”, σήμερα συμβάλει στη φύλαξη των συνόρων μας». “|ΑΠΟΨΗ*

Με αφορμή δημοσιευματα του τύπου στα οποία εκφράζεται η πρόθεση των Σκοπίων να αναπτύξει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, σημειώνει, «το τεχνητό εμπόδιο που λέγεται “φράχτης”, σήμερα συμβάλει στη φύλαξη των συνόρων μας».

«Την ώρα που όλα τα κράτη της Ευρώπης είναι αποφασισμένα να προασπίσουν τα σύνορα τους γιατι προέχει η ασφάλεια της κοινωνιών τους, εμείς πριν λίγες μέρες κάναμε διαμαρτυρίες στις Καστανιές του Έβρου για να γκρεμίσουμε τον φράχτη. Έπρεπε να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός -έστω και με εκείνο το επιχείρημα των ναρκοθετημένων περιοχών απο πλευράς της Τουρκίας- για να σταματήσουν αυτές οι φωνές (που ήταν πολλές και προσδιορισμένες) που επιθυμούσαν να γκρεμιστεί ο φράχτης. Ελπίζω να έχουν καταλάβει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.
Υ.Γ. Κανείς δεν θέλει τοίχους και φυσικά εμπόδια στα σύνορα. Αλλά αυτό προϋποθέτει άλλες συνθήκες. Συνθήκες που σήμερα δεν είναι ούτε ώριμες, ούτε εφικτές. Αποδεδειγμένα λοιπόν, τα σύνορα θα πρέπει να φυλάσσονται και να ελέγχονται. Αυτό το τεχνητό εμπόδιο που λέγεται “φράχτης”, σήμερα συμβάλει στη φύλαξη των συνόρων μας».

_______

*άποψη του Παναγιώτη Χαρελα, πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ.