“Πού πήγαν 65Δημοτικοί Υπάλληλοι με αποκλειστική διάθεση τη φύλαξη του ΧΥΤΑ”.

Καταγγέλλουν τη διάθεση Αστυνομικού προσωπικού στη φυλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς όπως σημειώνουν “περιπου δεκα χρονια πριν εγινε προσληψη εξηνταπεντε και πλεον δημοτικων υπαλληλων με μοναδικο σκοπο της προκηρυξης της φυλαξης του ΧΥΤΑ”

image

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας για τη φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής μεταξύ της Περιφέρειας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (30/12) με την ” επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού, αποτελεί συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυναν Διοίκηση και εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο στις 23 Δεκεμβρίου 2015, είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο από υπουργό Προστασίας του Πολίτη”.

Ωστόσο αν και αναφέρθηκαν “στην ανάδειξη του κρίσιμου θέματος της φύλαξης της ΟΕΔΑ” (..) “προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς εργασίας των εργαζομένων στην ΟΕΔΑ Φυλής” με την Αστυνομία να διατίθεται και σε αυτό το.. “πάρεργο”, δεν διατυπώθηκε τίποτε σχετικα μείναι του 65Δημοτικους Υπαλλήλους, οι οποίοι πριν σχεδόν μια δεκαετία, προσελήφθησαν μείναι αποκλειστική διάθεση τή φύλαξη του ΧΥΤΑ .

Στη σελίδα ΜΑΧΙΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, διατυπώνεται ο ακόλουθος προβληματισμός, καθώς Αστυνομικός διερωτάται γιατί θα πρέπει και αυτό το “πάρεργο” να το αναλάβει η Αστυνομία.
“Δυστυχως η νεα χρονια δεν ξεκινησε με τους καλυτερους οιωνους. Πληροφορουμαστε οτι την τελευταια εργασιμη μερα του χρονου, εγινε συμβαση ως προς την φρουρηση απο την Αστυνομια του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ.
Το γεγονος αυτο αντιβαινει τις εξαγγελιες για ουσιαστικη αστυνομευση στην πολυπαθη Δυτικη Αττικη. Αφου πολλοι συναδελφοι θα λαμβανουν μετρα σαν στατικη, η οποια θα παιζει το παιχνιδι της γατας και του ποντικιου με τους Ρομα.
Το εξοργιστικο ειναι οτι περιπου δεκα χρονια πριν εγινε προσληψη εξηνταπεντε και πλεον δημοτικων υπαλληλων με μοναδικο σκοπο της προκηρυξης της φυλαξης του ΧΥΤΑ.
Αραγε που πηγαν ολοι αυτοι οι δημοτικοι υπαλληλοι; Που εχουν αποσπαστει; Τι παιχνιδια ειναι αυτα στις πλατες των αστυνομικων;”

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport