“Οι Διμοιρίες δεν είναι δια πάσα χρηση και … διαθεση”|ΑΠΟΨΗ*

..”τόσο η ΔΑΕ όσο και αλλες Υπηρεσίες τάξης της ΕΛΑΣ,  καλούνται να διαχειριστούν το πολιτικό ζητημα του μεταναστευτικού, χωρις καμια ανταμοιβή, με υπηρεσιακές διαταγές, με τους διοικούντες να επιλεγουν να αγνοουν, ότι το ένστολο προσωπικό είναι άνθρωποι με όρια και αντοχές.. και οι διμοιριες δεν είναι δια πασα χρηση και … διαθεση”.

image

Δια πασα χρηση και … διαθεση, στο προσφυγικο-μεταναστευτικο οι διμοιριες..
Η “πρωταπριλιά” για τις διμοιρίες έφτασε νωρίτερα.. καθώς για δεύτερη φορά, οι ιδιες διμοιριες της ΔΑΕ εχουν διαταχθεί να μεταβούν στην Μυτιλήνη με χρονικό προσδιορισμό.. απροσδιοριστο. Επικαλούμενοι “υπηρεσιακές ανάγκες” το Αρχηγείο χωρίς να αναλογιστεί οτι κάθε μέλος διμοιρίας, για περισσότερο από ένα μήνα θα βρίσκεται εκτός της έδρας του (οικογένεια και σπίτι).
Καθως  σε περίπτωση που σε κάποιους διαφεύγει (α)μελώς είμαστε άνθρωποι με οικογένειες και σπίτια και υποχρεώσεις.. οι οποίοι έχουμε θέσει εαυτους στις τάξεις της ΕΛΑΣ, στην ασφάλεια του πολίτη και την αποκατάσταση της τάξης.
Οι Αστυνομικοι της ΔΑΕ, καλούνται να επιχειρήσουν σε έναν υπηρεσιακό σχεδιασμό που δεν περιγράφεται στο έργο της Υπηρεσίας κατά τη μετάβαση τους στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ και οι διμοιριες που μενουν πισω καλούνται να επιχειρήσουν στα ιδια μετρα με λιγοτερες δυναμεις τη στιγμή που οι Η.Α. οφειλονται … χιλιαδες.
Στην κατάσταση που βιώνει το ένστολο προσωπικό έρχεται να προστεθεί και η … “ανοιξιατικη περιπετεια” των διμοιριων της ΥΑΤ με τους συναδέλφους απο Αθηνα να έχουν μεταβεί στην Κω με πλοιο, απο την Κω με c-130 Μυτιληνη και μια απο τις διμοιριες απο Μυτιληνη στην Χιο με πλοιο, χωρίς με λογική παράθεση να μπορούμε να αναλογιστούμε τι ακολουθεί, οπότε και δε έχουμε να σχολιασουμε κατι σχετικα…
Στην ήδη “πιεσμένη” κατάσταση για το ένστολο προσωπικό να αναφερθεί και η υπηρεσιακή καθημερινότητα για τους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης οι οποίοι καθημερινα μεταβαινουν μαζι με διμοιριες υποστηριξης στην Ειδομενη σε  μετρα…
Σε μια αποτιμηση λοιπόν της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται, ύστερα από την ως άνω εκτιμητική διαδικασία, καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα οτι τόσο η ΔΑΕ όσο και αλλες Υπηρεσίες τάξης της ΕΛΑΣ,  καλούνται να διαχειριστούν το πολιτικό ζητημα του μεταναστευτικού, χωρις καμια ανταμοιβη -υλικη ή ηθικη- μέχρι στιγμής με υπηρεσιακές διαταγές, με τους διοικούντες να επιλεγουν να αγνοουν, ότι το ένστολο προσωπικό είναι άνθρωποι με όρια και αντοχές.. και οι διμοιριες δεν είναι δια πασα χρηση και … διαθεση.


  • ΜΑΧΙΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ