Ν.ΣΜΥΡΝΗ: Απο τηλέφωνική αναγγελία αναζητούν προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την πρεσβεία του Ισραήλ.

Τηλεφωνική αναγγελία στην “Εφ.Συν” πραγματοποίησε άγνωστος, με προσδιορισμό χώρου στον οποίο εγκαταλείφθηκε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την ένοπλη επίθεση στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας του Ισραήλ. Αν και αναζητήθηκε, το κείμενο δεν έχει εντοπισθεί.

image

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενημερώθηκε από την Εφ.Συν. και μετέβησαν στο σημείο, προκειμένου να παραλάβουν το κείμενο της προκήρυξης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ως σημείο ορίσθηκε η οδό Πατριάρχου Γρηγορίου στη Ν. Σμύρνη, χωρίς ευκρινές αριθμητικό της οδού κατά την κλήση. Συντάκτες της εφημερίδας είχαν προηγουμένως μεταβεί στον συγκεκριμένο δρόμο, χωρίς να εντοπίσουν την προκήρυξη και ειδοποίησαν την αστυνομία. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχε εντοπιστεί ο φάκελος με περιεχόμενο την προκήρυξη.
Πρόκειται για τη δεύτερη “ασυνεννοησία” με παραλήπτες τηλεφωνικής αναγγελίας για παραλαβή προκήρυξης , τους συντάκτες της Εφημερίδας των Συντακτών. Τότε προκήρυξη, είχε παραληφθεί απευθείας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία χωρίς να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο όταν ο υπάλληλος της εφημερίδας, ειδοποίησε απευθείας την αστυνομία.
Οι συντάκτες του κειμένου, αναλάμβαναν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, στην Ακρόπολη (27/03 2012). Την ευθύνη είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη τότε τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή», ενώ το στιτάκι εγκαταλείφθηκε στο Άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ειχε αποδοθεί στην οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ή ένοπλη επίθεση, εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ, στο Ν. Ψυχικό (12/12-03.03)εν μέσω καταρρακτώδους βροχής. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 54 κάλυκες διαμετρήματος 7.62 mm, ενώ δύο ακόμη κάλυκες εντοπίστηκαν σε φρεάτιο (56 κάλυκες συνολικά) καθώς είχαν παρασυρθεί από τα νερά της βροχής. Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες απο το σημείο της επίθεσης προέκυψε ότι τα όπλα με τα οποία έβαλλαν οι δράστες ήταν τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποίησαν κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι (30/12 2013).
Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση, όπως και για την επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, είχε αναλάβει με προκήρυξή της η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (Ο.Λ.Α).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport