Νομική προσφυγή και αναζήτηση ευθυνών για την κατάσταση στην Ειδομένη, για το ένστολο προσωπικό|ΑΠΟΨΗ

Παρατυπίες σε βάρος των εργαζομένων Αστυνομικών, καταγγέλλει ο συνδικαλιστής Θεόφιλος Παπαδάκης, επ αφορμή της κατάστασης που επικρατεί στην Ειδομένη, ενώ προειδοποιεί ότι “θα κινηθει νομικά για την αναζήτηση των νομικών ευθυνών και όχι μόνο”

image

Καταθέτω και καταγγέλλω τις εξής εύκολες απορίες και απόψεις:
– Η κατάσταση ήταν τραγική και προσβλητική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια από κάθε άποψη.
– Γιατί άργησε τόσο καιρό το επίσημο Κράτος να αποφασίσει; Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά, να γίνει η Ειδομένη διεθνές θέμα σε όλο τον κόσμο για να ληφθεί επιτέλους μόλις πριν λίγες ημέρες απόφαση;
– Πόσο ήταν το οικονομικό κόστος σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με όλες αυτές τις μετακινήσεις Αστυνομικών, πολλές εκ των οποίων ήταν υπερβολικές και δεν χρειάζονταν να πραγματοποιηθούν;.

image

– Γιατί οι συνάδελφοι δεν ήταν διασφαλισμένοι από πλευράς υγειονομικού εξοπλισμού οπως οριζει το π.δ. 45/08 και έγινε παραβίαση των κανονισμών εργασίας, μετακινήσεων και ωραρίου των π.δ. 394/01, 100/03;
– Γιατί μόνο η Ελληνική Αστυνομία, ως εκπρόσωπος της Συντεταγμένης Πολιτείας υπήρχε εκεί; Πού ήταν οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΕΚΑΒ και οι Υπηρεσίες Υγιεινής από το Υπουργείο Υγείας, εκπρόσωποι των Υπηρεσιών μετανάστευσης της Περιφέρειας του Υπουργείου Εσωτερικών κλπ;
– Η διοικητική μέριμνα για τους συναδέλφους σχεδόν ανύπαρκτη και κλήθηκε το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από την τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς και με τη στήριξη της ΠΟΑΣΥ, να συνδράμει τους συναδέλφους.

image

– Για όλα τα ανωτέρω αλλά και επειδή οι διάφορες εργασιακές παρατυπίες δεν πρέπει να περνάνε έτσι, γιατί θα επαναλαμβάνονται σε βάρος των εργαζομένων Αστυνομικών, η Ομοσπονδία μας η ΠΟΑΣΥ θα κινηθεί νομικά για την αναζήτηση των νομικών ευθυνών και όχι μόνο.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ

*Φωτογραφίες από την Ειδομενη Κιλκίς, το προηγούμενο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στην επίσκεψή με τον Αντιπρόσωπο Κιλκίς Γιώργο ΔΕΛΙΤΖΑΚΗ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport