Νομική: Εισβολή κουκουλοφόρων κατά τη διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών- Αναφορά για τραυματία

Οι βανδαλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κτήριο της Νομικής Σχολης από την είσοδο της οδού Μασσαλίας ενώ ηταν σε εξέλιξη η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών.

image

Οργανωμένη ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόροι εισέβαλε στο κτήριο (18/05) και προκάλεσε βανδαλισμό στα τραπεζάκια της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.
Πληροφορίες αναφέρουν έναν τραυματία καθώς και ότι κατά την επίθεση φώναζαν «μόνο τις παρατάξεις (σ.σ. χτυπήστε), όχι τους φοιτητές»..
Η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, ωστόσο, συνεχίζεται κανονικά.
Ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία των εκλογών, ομάδες κουκουλοφόρων προκάλεσαν επεισόδια και φθορές και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι εκλογές μετά το επεισόδιο εισβολής, καθως οι δραστες απεσπασαν τις σφραγιδες της εκλογικής διαδικασίας και αποχώρησε η Πανσπουδαστική, ματαιωθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις φοιτητικές παρατάξεις οι δράστες πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και προπηλάκισαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Έξω από το παλιό Χημείο (Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου) είχαν στηθεί οι κάλπες του Παιδαγωγικού Τμήματος, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν (18/05-14.15), και ματαιωσαν τις εκλογές καθώς έσπασε την κάλπη. Φοιτητές αριστερών παρατάξεων έστησαν οδοφράγματα επί της Ναυαρίνου και συγκρούστηκαν με τους αντιεξουσιαστές, με ρίψεις φωτοβολίδων και πέτρες, χρηση πυροσβεστήρων με το κλίμα να πολωνεται.Επενέβησαν τα ΜΑΤ και απώθησαν τους ταραξίες προς τα Εξάρχεια .