Μυτιλήνη: To αδιαχώρητο στη Μόρια

Με τις μεταναστευτικές ροές να περιμένουν στα σύνορα Ειδομένης με τα Σκόπια και την Κροατία να έχει κλείσει τα σύνορα της, ενώ συνεχίζονται οι κινήσεις πληθυσμού με προορισμό χώρες της βόρειας Ευρώπης, το hotspot στη Μόρια της Μυτιλήνης, βρίσκεται σε πληρότητα 100% με τις μεταναστευτικές ροές, εγκλωβισμένες στο νησί.

image
Φωτο αρχείου

Εγκλωβισμένοι από τις πέντε προηγούμενες ημέρες στη Μυτιλήνη, με τα πλοία της γραμμής να δέχονται περιορισμένο αριθμό διερχόμενων μεταναστευτικών ροών προς την ηπειρωτική χώρα, το hotspot της Μόριας, από το πρωί (06/03) έχει περίπου 4000 καταγεγραμένους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, σε αδυναμία να δεχθεί άλλο πληθυσμό.
Με λεωφορεία οσοι δεν εχουν καταγραφεί, ή καταπλέουν με βάρκες στο νησί από τα Τουρκικά παράλια, μεταφέρονται στο Καρά Τεπέ, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις και αυτός ο χώρος, αναμένεται σε ελάχιστη ώρα να έχει απόλυτη πληρότητα.
Όπως επισημαίνουν παράγοντες του νησιού, η ροή σήμερα το πρωί (06/03) δεν ξεπέρασε τα 200 άτομα-
7 με 8 πουλμαν- ωστόσο η απόφαση των Σκοπίων και της Κροατίας να κλείσουν τα σύνορα τους, έχει προκαλέσει τον εγκλωβισμό των μεταναστευτικών ροών στα σημεία εισόδου της νησιωτικής χώρας και στα σημεία διέλευσης στην ηπειρωτική χώρα σε πρόχειρους καταυλισμούς προσωρινής παραμονής.
Η εικόνα στο λιμάνι του νησιού, δε θυμίζει σε τίποτε την εικόνα του περασμένου καλοκαιριού με το Λιμενικό και την Αστυνομία να έχουν προβεί στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών επιτρέποντας στους ντόπιους να ζουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς.