ΜΟΕ Αθηνών: Ισόβια στους δράστες της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη

Καταδικάστηκαν και σε δεύτερο βαθμό οι δράστες της δολοφονίας του 44άχρονου Μανώλη Καντάρη.


Την πρωτόδικη απόφαση επικύρωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, επιβάλλοντας ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 23 ετών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ στους δυο Αφγανούς για τη δολοφονία του 44άχρονου Μανώλη Καντάρη, το Μαΐο του 2011.
Ο Εισαγγελέας Έδρας, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος πρότεινε να αναγνωριστεί στον ένα εκ των δυο κατηγορουμένων το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας ωστόσο η πρόταση του δεν έγινε ομόφωνα δέκτη από τη σύνθεση του Δικαστηρίου.
Οι δυο Αφγανοί καταδικάστηκαν κατα συναυτουργία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. Στην υπόθεση κατηγορείται επίσης τρίτος Πακιστανός συνεργός των δραστών, ο οποίος διαφεύγει και αναζητείται καθώς έχει εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.
Το Μάιο του 2011, ο 44άχρονος -τότε- Μανώλης Καντάρης, είχε δεχθεί θανατηφόρα πλήγματα από μαχαίρι, όταν οι τρεις δράστες- οι δυο Αφγανοί και ο καταζητούμενος Πακιστανός συνεργός τους, του επιτέθηκαν στη Γ Σεπτεμβρίου ενώ κατευθυνόταν στο πάρκινγκ για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του, προκειμένου να του αποσπάσουν βιντεοκάμερα την οποία κρατούσε, την οποία στη συνέχεια πούλησαν έναντι του ποσου των €120.
Ικανοποίηση εξέφρασε ο συνήγορος της οικογένειας για την απόφαση του Δικαστηρίου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport