Μεσολόγγι: Πώς ο πρώην Δήμαρχος «έστησε» το δουλεμπορικό κύκλωμα

Οργανωμένο κύκλωμα εναέριας δουλεμπορικής διακίνησης μέσω αερολέσχης στο Μεσολόγγι, εξαρθρώθηκε σε αστυνομική επιχείρηση.


Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, ο πρόεδρος της και πρώην Δήμαρχος της πόλης, ένας ανιψιός του- πιλότος- δύο Ιρακινοί κουρδικής καταγωγής- μεσάζοντες του δουλεμπορικού κυκλώματος, και ο ιδιοκτήτης ταβέρνας, ο οποίος φέρεται να διέθετε ως “αίθουσα αναμονής” και παραμονής των λαθρομεταναστών πριν τις πτήσεις για Ιταλία εμπλέκονται στο κύκλωμα.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αεροσκάφος της αερολέσχης επτά λαθρομετανάστες από το Ιράκ, εκ των οποίων τρία ανήλικα παιδιά, που θα ταξίδευαν έναντι του ποσού των €30.000 αεροπορικώς στην Ιταλία.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το δουλεμπορικό κύκλωμα ειχε δραστηριοποιηθει το τελευταίο εξάμηνο. Σε καταθεσεις από τους Ιρακινούς οι Αστυνομικοί γνωρίζουν όπως ανέφεραν, η εναέρια δουλεμπορική μεταφορά είχε οργανωθεί στην Τουρκία εν το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήσεις σε αεροδρόμια αερολέσχης στην γειτονική χώρα.
Πληροφορίες για τη διακίνηση είχαν περιέλθει στις Αστυνομικές Αρχές, ωστόσο αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι επρόκειτο για μεταφορά ναρκωτικών μέσω αεροπλάνων της αερολέσχης. Από τις συνακροάσεις διακριβώθηκε ότι επρόκειτο για δουλεμπορική μετακίνηση λαθρομεταναστών.
Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στο Κιλκίς και στην Καλαμάτα.