Ματθαίος Μάτζιος, Αρχιπυροσβέστης- έχασε τη ζωή του, στην προσπάθειά του να βοηθήσει πολίτη.

Ο 33χρονος Αρχιπυροσβέστης, εκτελών χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας, κλήθηκε λίγο μετά τις 21.00 (12/09) να μεταβεί σε συμβάν αστικής φωτιάς σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών στο Π.Φάληρο.

Συνάδελφοί του 33χρονου Αρχιπυροσβεστη, τον εντόπιαζαν λιγο αργότερα νεκρό στο μπαλκόνι διαμερίσματος του 2ου ορόφου, στο οποίο βρέθηκε στην προσπάθειά του να σώσει την 44χρονη σύζυγο του ιδιοκτήτη του καταστήματος -στο οποίο ξέσπασε η φωτιά- μητέρα δύο παιδιών, η οποία είχε εγκλωβιστεί από τους καπνούς και επίσης εντοπίσθηκε νεκρή.

+mantzios_matthaios_el_GR“Ο θάνατος του 33χρονου Αρχιπυροσβέστη, Ματθαίου Μάτζιου, βύθισε στο πένθος την πυροσβεστική οικογένεια”, αναφέρεται σε Ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ «για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του Πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί Ε.Δ.Ε., καθώς και προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς» επισημαίνεται.

Ο Υπαξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασώσει τη 44χρονοη, είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμα, όταν ξέσπασε φωτιά σε ισόγεια οικογενειακή επιχείρηση υδραυλικών (21.07- 12/09), στο Παλαιό Φάληρο.
Ο Ματθαίος Μάτζιος, είχε γεννηθεί το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.
Το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, και χθες εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας. Πολύ σύντομα, αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντός του, επρόκειτο να παντρευτεί με τη σύντροφό του..