Μαρούσι: Ισχυρή έκρηξη στην υπό κατάληψη Βίλα Κούβελου

Ισχυρή έκρηξη στο υπο κατάληψη κτήριο, στη Βίλα Κούβελου στο Μαρούσι, σημειώθηκε τα ξημερώματα. Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ενώ αναφέρθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και παρακείμενες οικίες.
Άγνωστοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, προσέγγισαν τα ξημερώματα (09/11-05.40) στην εξωτερική περίφραξη, στον περίβολο της υπό κατάληψη Βίλας Αμαλίας, στο Μαρούσι, και πυροδότησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελλούμενο από μασούρια δυναμίτιδας
Στο σημείο που ειχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, δημιουργήθηκε κρατήρας από την εκρηξη, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημίες με θραύση κρυστάλλων σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς και σε τζαμαρίες παρακείμενων κτηρίων, οι οποίες κατέρρευσαν. Από την έκρηξη, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ενώ στο εσωτερικό του υπο κατάληψη κτηρίου, υπήρχαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκε σχετική ανακοίνωση, με αναφορά στον αποκλεισμό της περιοχής από την Αστυνομία. Κατά το παρελθόν, το κτήριο έχει αποτελέσει ορμητηριο επιθέσεων ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, και στόχος επιθέσεων ατόμων του ακροδεξιού χώρου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport