Μέγαρο Μαξίμου: Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, για τις θέσεις της ΗΠΑ για την τρομοκρατία.- Ανοιχτό το ενδεχόμενο επικήρυξης για Χρ.Ξηρό.

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,  κι ενημέρωση προς τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση(03/11-10.00) με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, τον οποίο ενημέρωσε  για τις επαφές που είχε στην Αμερική με τον Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που είναι αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας καθώς και με υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, “έπρεπε να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και να μεταφέρω, διά του κ. Holder Γενικός Εισαγγελέας και Υπουργός Δικαιοσύνης, τις ευχαριστίες της Αμερικάνικης Κυβέρνησης για τον τρόπο τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και τις τελευταίες επιτυχίες που έχει. Αλλά και για την κοινή διαπίστωση ότι σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή, όπως είναι πλέον η λεκάνη της Μεσογείου και τα Βαλκάνια, η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ουσιαστικός σύμμαχος στην προσπάθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, για σταθερότητα στην περιοχή, για εξεύρεση λύσης και λύσεων στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και για ασφάλεια” ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Όπως ανεφερε ο Βασίλης Κικίλιας, στις επαφές και τις συναντήσεις στην Αμερική, τέθηκε το θέμα των τζιχαντιστών και συμπλήρωσε πως απασχολεί έντονα την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών εντός κι εκτός της χώρας. ” Θα υπάρξει διεύρυνση συνεργασίας στο επίπεδο πληροφοριών, του screening , της ενημέρωσης, αλλά και με τις δικές μας υπηρεσίες, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες που είναι Ευρωπαίοι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και οι μετακινήσεις από και προς τη χώρα εξίσου” δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.
Οπως ανακοινωσε από το StateDepartment, θα εκδοθεί επικήρυξη, για τον κατάδικο τρομοκράτη της “17 Νοέμβρη” Χριστοδούλο Ξηρο, ο οποίος επέλεξε να κριθεί δραπέτης παραβιαζοντας την άδεια που είχε αιτηθεί και λάβει (06/01 2014) από τις Φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, ενώ έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων και για δολοφονικές δράσεις σε βάρος Αμερικανών πολιτών.”Θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να συνεχίσει η χώρα να είναι ασφαλής. Ασφάλεια σημαίνει οικονομική σταθερότητα, σημαίνει πολιτική σταθερότητα. Το είδαμε με τα θετικά αποτελέσματα στον Τουρισμό, με τη διάθεση που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα. Όλα αυτά περνάνε από την ασφάλεια. Αυτό κατάλαβα από το ταξίδι μου στην Αμερική και αυτή τη μάχη και την προσπάθεια συνεχίζουμε να δίνουμε” κατέληξε ο Υπουργός Βασιλης Κικίλιας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport