Κύπρος: Αρχηγός Αστυνομίας, “Σύντομα πλήρης διαλεύκανση του τετραπλού φονικού”

“Πολύ σύντομα η Αστυνομία θα οδηγηθεί στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα”, ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

image

«Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και είμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά το πέρας του ετήσιου μνημοσύνου του ήρωα της Αντίστασης Αθανάση Χριστοφόρου Γεωργίου που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Αμαργέτη της Επαρχίας Πάφου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
”Μας ανησυχούν φαινόμενα σοβαρού εγκλήματος, οργανωμένου εγκλήματος, διαφθοράς και διαπλοκής“, ενώ τόνισε ότι η Κυπριακή Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.

image

Aπαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα ποσοστά εγκληματικότητας στην Κύπρο ο Αρχηγός της Αστυνομίας, παρέπεμψε στις στατιστικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες  υπάρχει αντικειμενικότητα, η Κύπρος είναι ένα από τα πλέον ασφαλή μέρη στον κόσμο.
Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε επίσης, πως η Κυπριακή Αστυνομία από την ανάληψη των καθηκόντων του, έλαβε μέτρα πρόληψης και πάταξης του εγκλήματος. Επανέλαβε ωστόσο, ότι υπάρχουν αδυναμίες σε πάρα πολλά επίπεδα,”τα οποία οφείλουμε να λάβουμε μέτρα”.
Ακολούθως ανακοίνωσε πως η Αστυνομία της Κύπρου θα υποβάλει σχετικές προτάσεις προς το Υπουργείο φρονώντας πως αυτό με την σειρά του θα απευθυνθεί προς την Βουλή.
Κληθείς να σχολιάσει την συμβολή του κοινού στην πάταξη του εγκλήματος ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου εξέφρασε την ανησυχία του να μην χάσει η Αστυνομία την εμπιστοσύνη του κοινού,γιατί –όπως επεξήγησε- “ στο τέλος της ημέρας οδηγεί στη μη συνεργασία του κοινού προς την Αστυνομία και εκείνος που ζημιώνει πάνω απ’ όλα είναι η κοινωνία και δεν το θέλουμε αυτό”.


*philenews / ΚΥΠΕ