ΚΩΣ: Συλλήψεις 213 λαθρομεταναστών- Στο απροχώρητο η κατάσταση στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Ασφυκτικά γεμάτα κρατητήρια, με Αστυνομικούς να καταβάλλουν προσπάθεια να ανταπεξέλθουν.

Εικόνες-σοκ στο αστυνομικό τμήμα της Κω.Νέες συλλήψεις 213 λαθρομεταναστών.Εκτός ελέγχου η κατάσταση.Έπειτα από τηλεφωνική κλήση προς τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, υππήρξε ενημέρωση για τον εντοπισπό λαρθομεταναστών σε δύσβατη περιοχή της Κω. Οι  213 λαθρομεταναστες οι οποίοι εντοπίσθηκαν τα ξημερώματα (25/09), οδήγησε την κατάσταση στο απροχώρητο στις εγκαταστάσεις του Αστυνομικού τμήματος της Κω.
Μετέφεραν αρχικά στις εγκαταστάσεις του Αστυνομικού τμήματος της Κω, με παρέμβαση του Λιμενικού, τους παρελαβαν οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που εδρέυουν στην Κω

Οι λαθρομετανάστες, ξεκίνησαν από την πόλη Μαρμαρίς της Τουρκίας -απέναντι από τη Ρόδο- μετά από 6 ώρες κατέληξαν στην Κω.
Σε ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικο Τμήμα Κω, βρέθηκαν οι Αστυνομικοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β.Δωδεκανήσου, διαμαρτυρόμενοι για τις δυσμενείς πλέον συνθήκες για τους αστυνομικούς, τους κρατούμενους αλλά και τους πρόσφυγες στο Αστυνομικό Τμήμα Κως.
image

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρόεδρος της Ένωσης Αθηνών Γρηγόρης Γερακαρακος, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία, σε συμπαράσταση του Προεδρείου και των συναδέλφων του.
image

Όπως διευκρίνησαν σε δηλώσεις τους,” ο τεράστιος αριθμός λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται στο αίθριο του τμήματος σε πολύ άσχημες συνθήκες, δεν επιτρέπει ούτε στο προσωπικό, να κάνουν την δουλειά τους, οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, μεγάλο είναι το ενδεχόμενο οι πρόσφυγες να είναι φορείς ασθενειών και πλέον το Τμήμα της Κώς, είναι εστία μολύνσεων και η εικόνα που αντικρίζει κανείς σε ένα νησί με τόσο τουρισμό αποτελεί την απόλυτη δυσφήμηση για τη χώρα μας”.

image

Καθημερινά το ένστολο προσωπικό διαπιστώνει την απουσία της Πολιτείας, χωρίς να εχει λσβει καμία πρόβλεψη, με τον αριθμό των λαθρομεταναστών διαρκώς αυξάνεται, με τις συλληψεις να είναι πλέον καθημερινές κσι δεκάδες κστθτκμεραναστες να καταλήγουν στα Ελληνικά ακριτικά νησιά.

Ξέφυγε από κάθε έλεγχο το πρόβλημα των λαθρομεταναστών στα νησιά μας, γράφει ο Γ. Λιοδάκης.