ΚΥΠΡΟΣ: Β.Ελλαδίτης επιχειρηματίας μετέφερε 500.000ευρω

Με βαλίτσες γεμάτες χαρτονομίσματα ταξίδεψε 48χρονος Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας στην Κύπρο, κι επιχείρησε ανεπιτυχώς να τα καταθέσει σε τράπεζα. Στο αεροδρόμιο, κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, εντοπίσθηκε κατά τον έλεγχο, και  συνελήφθη.

Ποσό ύψους 500.000 ευρώ, σε χαρτονομίσματα 200 και 500 ευρώ στις αποσκευές του μετέφερε ο 48χρονος Γ.Κ., Β.Ελλαδίτης επιχειρηματίας, ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα στην Κύπρο (02/02) με μία χειραποσκευή, έναν χαρτοφύλακα.
Ο επιχειρηματίας Γ.Κ. μετέβη σε τραπεζικό κατάστημα, και ζήτησε από υπάλληλο, να ανοίξει λογαριασμό ώστε να καταθέσει το ποσό. Στην άρνηση της υπαλλήλου αφού δεν έφερε τα απαραίτητα δικαιολογητικά κτήσης του ποσού επέστρεψε στο αεροδρόμιο ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Σε τελωνειακό έλεγχο ενώ αναχωρούσε (02/02) από την Κύπρο για Θεσσαλονίκη εντοπίσθηκε το χρηματικό ποσό. Ο Ελλαδιτης επιχειρηματίας, υποστήριξε ότι οι κυπριακές τράπεζες αρνήθηκαν να δεχθούν τα μετρητά γιατί δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν την κτήση και κατοχή τους ενώ δεν προέκυπτε ούτε αν είχαν δηλωθεί στο τελωνείο.
Το ποσό κατασχέθηκε ενω ο επιχειρηματίας επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ώστε να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η εξαγωγή συναλλάγματος που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ πρέπει να δηλωθεί στο τελωνείο. Η έρευνα των Αρχών, συνεχίζεται ενώ σε περίπτωση που δεν προκύπτει το “πόθεν έσχες” τα χρήματα δεσμεύονται ενώ αν δεν προκύψει η κτήση τους, θα βρεθεί αντιμέτωπος με δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport