ΚΕΡΚΥΡΑ: Φωτιά σε πλοίο με 466 επιβαίνοντες- Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης.

Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης επιβατηγό πλοίου, με το οποίο ταξιδεύουν 411 επιβάτες, και 55 άτομα πλήρωμα, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας.

image

Σύμφωναμετο Υπουργείο Ναυτιλίας, η φωτιά εκδηλώθηκε- από άγνωστη αιτία- στο γκαράζ του Norman Atlantic της ΑΝΕΚ και εξαπλώθηκε, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικα μιλια βορειοδυτικά των Οθωνών ανοιχτά της Κέρκυρας.
Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου, με τον κυβερνήτη να έχει δώσει εντολή εκκένωσης. Το πλήρωμα Ιταλικής καταγωγής, εχει διαθέσει στους επιβαίνοντες σωσίβια ενώ έχουν ενεργοποιήσει και την εγκατάλειψη του πλοίου με σωσίβιες λέμβους.
image

Στο σημείο σε βοήθεια, πλέουν τρία παραπλέοντα πλοία σύμφωνα με το Λιμενικό ενω μεταβαινουν πεντε ελικόπτερο καθώς κι ένα C130, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως έως 8Br και έντονη βροχόπτωση.

Το Norman Atlantic, έχει εισέλθει σε Ιταλικά χωρικά ύδατα, ενώ την επιχείρηση συντονίζει το Ιταλικό κέντρο Βοήθειας και Διάσωσης, υπό την καθοδήγηση του οποίου επιχειρούν οι Ελληνικές αποστολές Έρευνας και Διάσωσης. image

Το πλοίο με σημαία Ιταλίας, είχε ξεκινήσει από την Πάτρα (27/12- 17.30) με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα μέσω Ηγουμενίτσας με 55μελές πλήρωμα ενώ επιβαίνουν 411 επιβάτες, και μεταφέρει 222 οχήματα .

image

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Mateo Renzi, μέσα από λογαριασμό που διατηρεί στα socialmedia, αναφέρθηκε στην επιχείρηση διάσωσης ανέφερε 《 Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση με το κρουαζιερόπλοιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με το ιταλικό Λιμενικό»
image

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport