“Καταστροφική η εμμονή σε μια πολιτική που τα αποτελέσματά της είναι ορατά.. και σε τυφλό” |ΑΠΟΨΗ

Με αφορμή τη διαπίστωση του επικεφαλής του Frontex, για την Ελλάδα, ότι θα πρέπει να κάνει πιο συστηματικά απελάσεις, το μέλος του ΔΣ της ΠΟΣΥΦΥ*, σημειώνει πως “η Έυρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί για πολύ ακόμη, την πολιτική της Ελλαδος(..) που απελευθέρωσε απο τα προαναχωρησιακά κέντρα όλους τους παράνομους μετανάστες και που καθένας που εισήλθε στη χώρα αντιμετωπίζονταν ως πρόσφυγας.”

image

“Γίνεται σιγα σιγά ξεκάθαρο, πως η Έυρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί για πολύ ακόμη, την πολιτική της Ελλαδος, αυτή των ανοιχτών συνόρων. Αυτης της πολιτικής που πρώτη η πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου εφάρμοσε. Μιας πολιτικής που απελευθέρωσε άμεσα απο όλα τα προαναχωρησιακά κέντρα όλους τους παράνομους μετανάστες και που καθένας που εισήλθε στη χώρα μας αντιμετωπίζονταν ως πρόσφυγας. Αυτή λοιπόν η πολιτική προκάλεσε την αλλαγή στάσης των Ευρωπαίων όπου σήμερα να μιλούν  για έξοδο απο το schengen της Χώρας μας, για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο αλλά και  να περιπολούν χωρίς την συναίνεση  της Ελλάδας. Η πολιτική αυτή, ειναι που διάλυσε και απαξίωσε τις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης.
Μονόδρομος λοιπόν, αν θέλουμε να παραμείνουμε στο schengen και αν θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, η οργάνωση της συνοριοφυλακής για την φύλαξη των συνόρων, η πρόσληψη νέων συνοριακών φυλάκων, οι απελάσεις αλλοδαπών  κάθε εθνικότητας που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί πρόσφυγας και εισερχετεται παράνομα στη χώρα.
Ειναι καταστροφική μια εμμονή σε μια πολιτική που τα αποτελέσματά της είναι ορατά πλέον ακόμη και σε τυφλό”.


*Γιάννης Τοτονιδης, ΓΓ ΠΟΣΥΦΥ

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport