Καραμπουρνάκι ΘΣΝ: Λιμενικοί διέσωσαν τραυματισμένο σκύλο, από βράχο μέσα στη θάλασσα.

Στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης στη Σοφούλη στην περιοχή Καραμπουρνάκι φιλοξενείται ο θηλυκός σκύλος που διέσωσαν στελέχη του Λιμενικού.

image

Ηταν ξημερώματα, όταν κάτοικος της περιοχής εντόπισε (02/03) το σκύλο σε βράχο μέσα στη θάλασσα σε απόσταση δέκα -περιπου- μέτρων από την ακτή, στην περιοχή Καραμπουρνάκι της Θεσσαλονίκης και ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Το νερό στο σημείο είναι στο ένα μέτρο ενώ τα βράχια καθιστούσαν εξαιρετικά επικίνδυνο το σημείο και κλήθηκε το Λιμενικό.
Τα δυο στελέχη του Σώματος, ο Γιάννης και ο Χρήστος, προσέγγισαν αρχικά με το σκάφος το σημείο που ήταν εγκλωβισμένο το ζώο. Ο Γιάννης έβγαλε τις αρβύλες του μπήκε στο νερό και έφτασε κοντά στο σκύλο, τον πήρε αγκαλιά και τον έβγαλε στην ακτή! Το ζώο ήταν φοβισμένο και τραυματισμένο στις πατούσες, ενώ άγνωστο παραμένει το πώς έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο.
Ο σκύλος (02/03) θα εξεταστεί απο κτηνίατρο και θ’ αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης του, καθώς στη γενικότερη κλινική του εικόνα το ζωο είναι περιποιημένο, σε καλή διατροφική κατάσταση ενω φέρει αλυσίδα στο λαιμό.
Σε σχετική ανακοίνωση δίδονται τα τηλέφωνα 6932525935, 6938881512. Για όποιον μπορεί να γνωρίζει σχετικά με τον ιδιοκτήτη του ζώου.

_____
*(Κ9 Rocky)