Καλάβρυτα: “Σκαλωμένο” το σακίδιο του 9άχρονου σε θάμνου εντόπισαν οι διασώστες της ΕΜΑΚ, σε χαράδρα, το πτώμα του παιδιού

Τραγική κατάληξη, η αναζήτηση του 9άχρονου, στο φαράγγι του Βουραϊκού. Διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ εντόπισαν νεκρό το αγόρι, στη θέση «Σιφώνι».

image

Σε χαράδρα βάθους περίπου 40μετρων σε σημείο με κάγκελα και “βατή” διαδρομή εντοπίσθηκε από αναζητήσεις των διασωστών της ΕΜΑΚ το πτώμα (19/06-20.15) του 9άχρονου Βασίλη Σκανδάλη (του Γεωργίου) από την Αθήνα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το μεσημέρι της Κυριακής  (20/06-13.30)
To παιδί έκανε πεζοπορία στο φαράγγι μαζί με την οικογένειά του, και συνολικα παρεα εννεα ατόμων (20/06). Το στενό μονοπάτι επέτρεπε στην παρέα των πεζοπόρων να κινούνται μεμονομένα. Στο σημείο ελέγχου (“check Point”), οι πεζοπόρου άρχισαν να καλούν τα ονόματά τους για “παρόν”, με όλους να ανταποκρίνονται εκτός απο τον Βασίλη Σκανδάλη. Αναζήτησαν -λοιπον – τον 9άχρονο κι επεστρεψαν στο τελευταίο σημείο στο οποίο ειχε επισημανθεί η παρουσια του. Στην αρνητική ανταπόκριση του ανήλικου, κατά την αναζήτησή του, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική.
image

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κατά την εξαφάνιση του αγοριού οι γονείς του, “σε δευτερόλεπτα έχασαν από το οπτικό τους πεδίο” τον ανήλικο γιο τους . Κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με δύτες και αναρριχητές μετέβησαν στα Καλάβρυτα Αχαΐας, στο φαράγγι του Βουραϊκού, στη θέση «Σιφώνι».
Οι έρευνες περιορίστηκαν στο 7ο-8οχλμ. της σιδηροδρομικής γραμμής, στη θέση «Δικαστήρια».

Αργά το απόγευμα  (20/06-19.56) ο ανήλικος εντοπίσθηκε από τους διασώστες κάθετα πιεσμένος στο φαράγγι του Βουραϊκού, στη θέση “Σιφώνι”. Το σακίδιο που φορούσε ήταν “πιασμένο” σε κλαδιά θάμνου, με το κορμί του ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση.
Διασώστες ανέσυραν το πτώμα του παιδιού ενώ λίγο αργότερα οι τραγικού γονείς αναγνώρισαν τον 9άχρονο, γιο τους.
Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση ενώ αναμένεται η διενέργεια νεκροτομής για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.